avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare urgent - pedeapsa in minorat/nelamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare urgent - pedeapsa in minorat/nelamurire

Buna ziua sunt in fond cu o cerere de reabilitare
dar intampin o problema daca ma poate ajuta cineva care se pricepe cu un raspuns concret ....
Decii am o condamnare de 3,6ani (IN MINORAT)
si o a doua condamnare de 2 ani in anul 2009
Problema mea este ca in cazier mie nu imi apare cea de 3,6ani fiind in minorat doar cea de 2 ani
In cazul de fata la care pedeapsa ar trebui sa indeplinesc termenul pentru reabilitare
la cea de 2 ani sau cea de 3,6 ani fiind cea mai mare precizez ca este facuta in timpul minoratului
Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: yomaryo , utilizator 12:57, 13 Februarie 2015
Pentru cea din minorat nu aveti decat sa faceti cerere de reabilitare de drept.
Oricum nu trebuie sa se ia in seama.
Problema este ca se leaga de ea deoarece la cea de 3.6ani nu au trecut cei 4 ani conforn Ncp .Exista vreun articol ceva unde scrie ca nu se ia in seama pedepsele din minorat ?
Pedeapsa din minorat a fost primita in 2005/03 +3,6ani = 2008/09 +4 ani termenul ar fi fost 2012/09
dar eu am avut in 2009/10 am avut aceea condamnare de 2 ani fiind major
astazi pe fond la cererea de reabilitare mi sa spus ca nu s-a indeplinit acel termen de 4 ani pentru pedeapsa de 3,6ani
si deoarece este mai mare ca cea de 2 ani termenul de reabilitare este

2009/10 +2 ani = 2011/10 + 4ani termenul = 2015/10
deci s-au legat de cea de 3,6ani

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ma poate ajuta cineva? exista ceva prin care sa nu se lege de pedeapsa din minorat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare pedeapsa aplicata- termen evel evel Buna seara. Am o intrebare poate ma ajuta cineva. sotul meu acum 4ani si ceva dupa ce a facut o prostioara sia patat cazierul. Pina acum pe unde a lucrat fara ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept pedeapsa aplicata- dupa 2 ani si 7 luni sau 3 ani? AndreeaB87 AndreeaB87 Buna ziua! Am fost condamnata la 7 luni de inchisoare cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta a fost definitiva la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca liviaioana liviaioana daca X a fost condamnat in 2004 la 10 ani inchisoare pt omor si a fost eliberat in 2009, cand are dreptul sa-si faca reabilitarea? (vezi toată discuția)