avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta nu a fost trecuta in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta nu a fost trecuta in contabilitate

Buna seara,

Am descoperit dupa un an de zile ca o chitanta nu a fost trecuta in contabilitate.
Mai exact, in decembrie anul trecut, am platiti pentru un serviciu iar in contabilitatea firmei mele apare doar factura, fara chitanta. Problema e ca nu se mai gaseste nici chitanta.

Ce pot face in cazul asta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:05, 11 Februarie 2015
ce puteti face decat sa solicitati o copie conforma dupa chitanta existenta la partener, in care va mentiona reconstituire act.Totodata ar trebui facuta si o nota de informare catre contabil sef/ revizor( depinde de marimea companiei) privind neglijenta in serviciu si cine stie ce se mai descopera.Pot fi si cazuri de delapidare in anumite situatii.
Va multumesc dar nu stiu ce inseamna copie conforma. Este o simpla copie xerox?
Reconstituirea se efectueaza de catre unitatea emitenta:

Ordin 3512/2008:

45. În cazul în care documentul dispărut a fost emis de altă unitate, reconstituirea se va face de unitatea emitentă, prin realizarea unei copii de pe documentul existent la unitatea emitentă. În acest caz, unitatea emitentă va trimite unităţii solicitante, în termen de cel mult 10 zile de la primirea cererii, documentul reconstituit.
46. Documentele reconstituite vor purta în mod obligatoriu şi vizibil menţiunea "DUPLICAT", cu specificarea numărului şi datei dispoziţiei pe baza căreia s-a făcut reconstituirea.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc. Exista o cerere tip pentru prin care cer reconstituirea chitantei?
Nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis suprosimoa suprosimoa Am facut o operatie estetica, si doctorita ma desfigurat la sani. Am dat-o in judecata dar mi sa cerut factura/chitanta ca am platit. E insa nu o mai pot ... (vezi toată discuția)
Chitanta pierduta. niko 94 niko 94 S-a emis factura si chitanta la un client, pers. juridica, dar chitanta s-a pierdut de la sediul firmei pana la client. Ce sa fac, trag la xerox chitanta in ... (vezi toată discuția)
Factura neajunsa la noi niko 94 niko 94 Am primit un extras de cont de la furnizor pt confirmare sold, pt inventariere,.Nu a fost acelasi sold si la noi pt ca nu a ajuns o factura de la ei, peste ... (vezi toată discuția)