avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trecere la neplatitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trecere la neplatitor de tva

Buna ziua!
Am o intreprindere individuala, platitoate de tva.Domeniul de activitate e comertul cum amanuntul al hainelor in mag specializate.Intrebare:cum ma trec la neplatitor de tva? Trebuie sa calculez tva-ul aferent stocului si sa-l platesc inainte?
cum determin valoarea tva-ului ?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:24, 12 Februarie 2015
in ultimul decont trebuie sa reflectati cu semnul minus ajustarea de tva aferenta stocului de marfa(minus tva deductibila echivalent tva colectata, adica de plata).
din total valoare stoc la pret cu amanuntul se scade adaosul comercial mediu practicat, iar rezultatul se inmulteste cu 24/124.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva NEG_DORI NEG_DORI va rog vreau sa stiu si eu care sunt inreg contabile la ajustare tva stoc de marfa comert cu amanuntul trecere de la platitor de tva la neplatitor .imi ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Tva stoc marfa claudiaP claudiaP Buna seara, Am doua situatii si nu stiu cum ar trebui procedat. 1.O societate neplatitoare de tva a depasit pragul de 119000 si astfel din 01.02.2012 va ... (vezi toată discuția)