avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata tva institutie publica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata tva institutie publica

buna ziua! as dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie: o instutie publica, inregistrata la anaf in scopuri de tva pt achizitii intracomunitare si inscrisa in registrul operatorilor intracomunitari, a achizitionat din UE in vederea expunerii niste animale( este vorba de o gradina zoo) .Este obligata sa plateasca TVA sau nu, si ce declaratii trebuiesc depuse la anaf?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:20, 12 Februarie 2015
da, este obligata sa depuna decl. 390 vies si formularul 301 prin care se individualizeaza TVA de plata in procent de 24% aplicat la valoarea achizitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii intracomunitare - declaratii lunare - confuzie la anaf ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari si inregistrat in scopuri TVA. Sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara vladonne vladonne Am un PFA la norma de venit NEPLATITOR de TVA. E inregistrat in scopuri de TVA (am primit al doilea CUI cu prefixul RO) si inscris in ROI deoarece prestez ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 dumifilote dumifilote Buna ziua Microintreprindere, neplatitoare de TVA, inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153-1, inregistrata in ROI in luna februarie, am facturat ... (vezi toată discuția)