avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Iesire din tara cu permis de sedere temporara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Iesire din tara cu permis de sedere temporara

Buna ziua,sotia mea are permis de sedere temporara in tara noastra (suntem casatoriti in Romania,ea este din america de sud) si as dori sa stiu daca poate parasi tara cu acest act.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:02, 12 Februarie 2015
Poate dar nu singura ci doar insotita de dvs. Puteti sta pana la 90 de zile pe teritoriul oricarui stat UE.
Problema este ca eu plec la lucru in Suedia si as fi dorit ca in vara sa vina impreuna cu baiatul nostru de 17 ani la mine .Inseamna ca trebuie sa vina cu pasaportul ei chilian. Dar baiatul are dubla cetatenie roman si chilian ,cu ce pasaport sa vina?
Adica sa calatoreasca fara dvs. pana in Suedia? Parerea mea e ca fara viza turistica nu va putea veni. Membrii de familie ai cetatenilor romani nu pot calatori neinsotiti de sot/sotie in UE decat daca au viza pentru statul in care se deplaseaza.
M-am uitat pe site-ul Ambasadei Suediei in Romania, au informatii despre cum se obtine (nu par actualizate insa va puteti face o parere despre ce e nevoie sa trimiteti dvs. din Suedia):
[ link extern ] /
Daca stati sau cunoasteti pe cineva in Bucuresti incercati sa aflati de la ambasada informatii concrete.

Sotia va calatori cu pasaportul + permisul de sedere in Romania iar baiatul cu pasaportul romanesc.
Daca si la data calatoriei baiatul va fi minor (ziceti ca are 17 ani) va fi nevoie si de o declaratie acord din partea dvs., data la notar aici in Romania inainte sa plecati, ca sunteti de acord sa calatoreasca in perioada X, pe ruta Y, insotit de sotia dvs. (stie notarul despre ce e vorba).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul vizelor iacob_raluca82 iacob_raluca82 cetatean pakistanez casatorit cu romanca are nevoie de viza pt a calatori impreuna cu sotia in Suedia ? (vezi toată discuția)
Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un marocan in spania ilhamilies ilhamilies Buna ziua,eu sunt romanca am doi copii mici cu cetatean marocan care are doar pasaport marocan,stam de cateva zile in Spania si vrem sa ne casatorim,cum putem ... (vezi toată discuția)