avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii 2015 - salariu detasare in state EU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii 2015 - salariu detasare in state EU

Buna ziua
In noul cod al muncii au fost introduse prevederi suplimentare la Art. 92. Se mentioneaza ca salariul primit de salariatul temporar nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului.

Acest caz se aplica si detasilor in state EU?
Concret, am 1 angajat permanent in Romania trimis la o filiala din EU pentru a face aceeasi munca dar pt filiala locala.
Trebuie ca acest angajat sa primeasca salariul din tara respectiva pentru durata in care munceste in filiala EU?
Sau este valida in continuare cerinta ca salariul sa fie cel putin salariul minim din tara respectiva?

Multumesc anticipat.
Stima
George
Cel mai recent răspuns: gs2005 , utilizator 15:45, 11 Februarie 2015
Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare muncitori in georgia carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Care sunt documentele necesare pt a delega muncitori sa lucreze in Georgia - avand in vedere ca Georgia nu este membra U E ? Nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Detasare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ? Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)
Salarizare ion59 ion59 Buna ziua! Lucrez in Franta si nu sunt multumit de ceea ce ni se spune. As dori sa stiu care este legea aplica de Anaf si Itm cu privire la salariul pe care ... (vezi toată discuția)