avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

Buna ziua!

Lucrez in Franta si nu sunt multumit de ceea ce ni se spune. As dori sa stiu care este legea aplica de Anaf si Itm cu privire la salariul pe care trebuie sa il castig, deoarece patronul interim spune ca nu putem castiga mai mult de 1200 de euro, unde sunt incluse si 2 zile jumatate de concediu, si 8 euro de masa pe zi, deoarece aceasta este noua lege. Doresc sa stiu la ce lege se face referire.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 15 Martie 2015
Cu ce angajator ati semnat c.i.m., strain sau roman?
angajatorul este strain, dar cu punct de lucru in romania. sunt plecat prin agentie de plasare forta de munca. Practic sunt detasat in franta, cim in romania
Nu exista nicio limitare a salariului maxim pentru sectorul privat in legislatia din Romania.

Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.

Noile schimbari prevad: ”salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar”. Alin. (4) al art. 92 din Codul muncii vine in completarea dispozitiilor alineatului precedent si stabileste ca, in masura in care utilizatorul nu are angajat un astfel de salariat, salariul primit de salariatul temporar va fi stabilit luandu-se in considerare salariul unei persoane angajate cu contract individual de munca si care presteaza aceeasi munca sau una similara, astfel cum este stabilit prin contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul utilizatorului”.

Din ceea ce ne-a spus angajatorul suma maxima pe care o mai putem lua ar fi de 1200 de euro incluzand cele mai sus mentionate, insa diurna nu ar trebui sa fie adaugata la cei 1200 Euro...nu inclusa....
Chiar daca ati citat un text de pe alte pagini de internet, trebuia sa vedeti si ce scrie in acesta. Este vorba despre salariul minim si nu despre salariul maxim si este aplicabil numai celor care sunt angajati prin agent de munca temporara.

Nu confundati agentia de plasare a fortei de munca cu agentii de munca temporara. Au reglementari diferite.

Diurna nu se include in salariu. Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Alte discuții în legătură

Impozitare deplasament strainatate ion59 ion59 buna ziua! Lucrez in Franta in constructii, cu interim roman. Ni s-a comunicat faptul ca in urma unei schimbari de lege ni se impoziteaza deplasamentul. ... (vezi toată discuția)
Diurna externa legala fara a fi asimilata salariului? CraciunVasile CraciunVasile O Agentie de Munca temporara care are soferii angajati . Soferi angajati care isi desfaoara activitatea pe comunitate pe o perioada de 30 zile uneori 60 ... (vezi toată discuția)
Salariu + diurna carmenliv carmenliv Un angajat roman (conducator auto) are curse in U.E. timp de 2 luni - Spania, Franta, Germania - salariul negociat conform CIM este 975 lei +diurna. Ce ... (vezi toată discuția)