avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu + diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu + diurna

Un angajat roman (conducator auto) are curse in U.E. timp de 2 luni - Spania, Franta, Germania - salariul negociat conform CIM este 975 lei +diurna. Ce salariu va avea acesta, avand in vedere salariul minim din tarile U.E. La ce diurna are dreptul? Cum se calculeaza ? Care este prevederea legala?.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 2 Iunie 2015
Va avea dreptul la :
- salariul stabilit in c.i.m.
- diurna

Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

HG 518/1995 aplicabila sectorului bugetar si recomandata sectorului privat prevede diurna minima zilnica care se poate acorda pentru deplasarea in strainatate.

In general, pentru tarile UE aceasta are o valoare de 35 euro/zi. Limita maxima fiind 35 euro x 2,5 = 87.5 euro/zi de delegare.




multumesc. Pentru Germania mai este in vigoare salariul minim? Daca da pentru ce interval de timp, cat trebuie sa stea in Germania pentru a beneficia de salariul minim din acea tara?
Germania a suspendat preverile respective.
Saalariatul lucreaza prin detasare sau este in delegatie?
salariatul are curse Germania - Franta - Spania (transporta marfa )
Germania a decis să suspende temporar aplicarea noului său salariu minim în cazul șoferilor, în principal din Europa de Est, când aceștia tranzitează țara.
Prin urmare, salariatul va primi salariul prevazut in c.i.m. atat timp cat efectueaza acele curse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in romania plus detasare ohiki ohiki Buna ziua, O persoana cu contract de munca in Romania unde primeste salariu minim si detasare in strainatate, unde pentru fiecare zi lucrata primeste diurna de ... (vezi toată discuția)
Diurna externa AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, va rog frumos sa imi raspundeti daca e posibil la urmatoarea intrebare: daca o unitate decide sa acorde 35Euro/zi diurna externa, iar in cazul in ... (vezi toată discuția)
Diurna externa Ioanichie Ioanichie Am intrebat contabila firmei care este diurna mea externa si nu a vrut sa imi spuna! Sint platit ilegal in functie de km parcursi.in fiecare luna apare o ... (vezi toată discuția)