avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Copie desfasurator calcul punct de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Copie desfasurator calcul punct de pensie

Buna ziua.

Va scriu in numele tatalui meu care pe data de 29.05.2009 a primit decizia de pensionare. Pentru ca are unele nedumeriri in privinta punctajului rezultat, a cerut sa i se dea un desfasurator al datelor introduse in calculul pensiei si i s-a spus ca nu se elibereaza asa ceva. Va rog sa-mi spuneti daca se poate elibera un desfasurator al modului de calcul al punctului de pensie. Precizez ca decizia este de la Casa de Pensii Neamt.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:27, 15 Iunie 2009
Depuneti o cerere oficiala prin care solicitati clarificari cu privire la modul de calcul al pensiei. In conditiile in care vi se refuza si de aceasta data eliberarea clarificarilor respective, chematii in judecata pe contencios administrativ.
Legiuitorul, ca de obicei, a... dormit cand a adoptat legile in domeniul asigurarilor sociale. :)

Pensionarii care beneficiaza de pensie conform Legii nr. 3/1977, pensie recalculata potrivit O.U.G. nr. 4/2005 (aprobata prin Legea nr. 78/2005), au dreptul sa solicite si sa primeasca buletinele de calcul aferente tuturor deciziilor de recalculare a pensiei, conform art. 7, alin. (2) din O.U.G. nr. 4/2005.

Pensionarii care beneficiaza de pensie conform Legii nr. 19/2000 nu au acest drept dar multe Case de Pensii elibereaza, la cerere, buletinele de calcul. In fond, salariile, sporurile si celelalte venituri in functie de care s-a calculat punctajul mediu anual sunt ale tatului dvs., nu ale altei persoane.

Ceea ce va intereseaza este buletinul de calcul intitulat "date privitoare la activitatea in munca". Solicitati buletinele de calcul in scris, pana la urma vi le vor comunica.

Conform art. 155-art. 159 din Legea nr. 19/2000, jurisdictia asigurarilor sociale se realizeaza prin sectiile / completele specializate de asigurari sociale ale tribunalelor si curtilor de apel.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca - miner paulicas paulicas sunt pensionar de mina,am iesit la pensie in 1990 cu un punctaj de 2,11919 dupa o vechime de 44 ani,5 luni,2 zile.vreau sa stiu daca o sa beneficiez de marirea ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca - zona i radiatii viorica753 viorica753 sunt pensionara la limita de varsta din anul 2000 am lucrat 16 ani si 3 luni in grupa1 zana1 de radiatii si 7 ani in grupa2 de munca, ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Nicu I. Nicu I. Soacra me a câştigat la Curtea de Apel recursul intentat de Casa de Pensii Teleorman referitor la decizia Tribunalului Teleorman de a admite reclacularea ... (vezi toată discuția)