avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Soacra me a câştigat la Curtea de Apel recursul intentat de Casa de Pensii Teleorman referitor la decizia Tribunalului Teleorman de a admite reclacularea pensiei mele în urma depunerii unei adeverinţe de salariu de la o societate unde am lucrat între anii 1981-1986. După ce Casa de Pensii Teleorman a ignorat timp de 10 luni hotărârea Cuurţii de Apel, la insistenţele mele a dispus reclacularea pensiei luând în calcul şi aceea adeverinţă. Cu această ocazie am primit decizia cu suma pe care am primit-o după această reclaculare, sumă care este de 261 lei, iar pentru toată această perioadă am primit numai 964 lei, adică 9.640.000 lei. La întrebarea mea de ce am primit doar atât, mi s-a răspuns că s-a adăugat la pensia de bază de 450 Ron, doar 261 lei, adică 20.610 lei. La un calcul simplu efectuat nu iese valoarea de 961 lei, pe această perioadă, iar decizia emisă nu specifică clar această sumă, fiind scris simplu lei, fără alte detalii. Solicitând buletinul de calcul pentru această nouă mărire, mi s-a răspuns că este secret şi că nu poate fi pus la dispoziţia pensionarului.
Ce aş putea face în această situaţie?
Cel mai recent răspuns: cortezforce , utilizator 16:27, 15 Iunie 2009
1. Buletinul de calcul nu poate fi secret atata timp cat el poate fi contestat in instanta. Insistati sa v-il dea. Amenintati cu darea in judecata, iar. Si s-ar putea s-o si faceti, din nou. Asta e lumea in care traim!
2. Faceti o sesizare la CNPAS si reclamati pe cei de la Casa de Pensii Teleorman. Nu se poate sa-ti bati joc de niste oameni (mai ales ca sunt in varsta) numai pentru ca esti functionar public si nu te pedepseste nimeni daca ai un comportament lipsit de respect.
3. Prin constructie, functionarul public are o nedisimulata satisfactie cand te umileste din spatele ghiseului. Se simte mandru si puternic, nevoie mare! Or veni si timpurile cand vom scapa de astfel de oameni?
Pensionarii care beneficiaza de pensie conform Legii nr. 3/1977, pensie recalculata potrivit O.U.G. nr. 4/2005, au dreptul sa solicite si sa primeasca buletinele de calcul aferente tuturor deciziilor de recalculare a pensiei, conform art. 7, alin. (2) din O.U.G. nr. 4/2005.

Nu conteaza daca una dintre recalcularile pensiei s-a facut in temeiul unei hotarari judecatoresti, atata timp cat pensionarul a iesit la pensie anterior datei de 01.04.2001.

Pensionarii care beneficiaza de pensie conform Legii nr. 19/2000 nu au acest drept dar multe Case de Pensii elibereaza, la cerere, buletinele de calcul.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
tudorvaleriu a scris:

1. Buletinul de calcul nu poate fi secret atata timp cat el poate fi contestat in instanta. Insistati sa v-il dea. Amenintati cu darea in judecata, iar. Si s-ar putea s-o si faceti, din nou. Asta e lumea in care traim!
2. Faceti o sesizare la CNPAS si reclamati pe cei de la Casa de Pensii Teleorman. Nu se poate sa-ti bati joc de niste oameni (mai ales ca sunt in varsta) numai pentru ca esti functionar public si nu te pedepseste nimeni daca ai un comportament lipsit de respect.
3. Prin constructie, functionarul public are o nedisimulata satisfactie cand te umileste din spatele ghiseului. Se simte mandru si puternic, nevoie mare! Or veni si timpurile cand vom scapa de astfel de oameni?
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
cortezforce, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie desfasurator calcul punct de pensie razvan.balu razvan.balu Buna ziua. Va scriu in numele tatalui meu care pe data de 29.05.2009 a primit decizia de pensionare. Pentru ca are unele nedumeriri in privinta punctajului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema. ... mihaidtru mihaidtru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema. Sunt pensionar din anul 2016 conform deciziei de pensionare nr. 350461 din data de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Adriana68 Adriana68 Am facut cerere de recalcularea pensiei pentru orele lucrate [b]in acord global[/b]. Din nefericire, dupa mai mult de doi ani de asteptari a venit si ... (vezi toată discuția)