avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este considerat somajul vechime?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este considerat somajul vechime?

In cazul in care o persoana mai are 3 ani pana la pensie si tocmai ce urmeaza a fi trimisa pe somaj pe o perioada de un an de zile, se considera acel an de somaj vechime la munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:17, 11 Februarie 2015
Perioadele de somaj nu constituie vechime in munca , ci de stagiu de cotizare la pensie si la sanatate, plata contributiilor facandu-se de catre AJOFM.
Da conform legii somajul constituie vechime in munca, si setrece in carnetul demunca , acum cred ca nu mai exista cartile de munca dar se inregistreaza electronic la Fortele de munca. Mie de ex mi s-a trecut in carnetul de munca somajul de i an.
Care este legea care prevede asa ceva?
Multumesc frumos pt aceste informatii! Insa in ceea ce priveste stagiul de cotizare la pensie si sanatate, care va fi cuantumul contributiilor facute de catre AJOFM?
Contributiile vor fi platite la valoarea indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Riri00 Riri00 Daca ma angajez dupa terminarea somajului,am nevoie de o adeverinta prin care sa demonstrez ca am primit somaj ,pentru a fi dovada vechimii in munca? (vezi toată discuția)
Somaj=vechime in munca? gicubutnaru gicubutnaru As dori sa stiu daca perioada in care am fost somer este considerata vechime in munca si daca va fi trecuta in cartea de munca.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Vechime in munca elenalenuta elenalenuta perioada de ajutor de somaj constituie vechime in munca pentru a fi adaugat la dosarul de pensionare? (vezi toată discuția)