avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Autorizatie primarie PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Autorizatie primarie PFA

Buna seara, voi fi pe cat posibil de scurt.
Am deschis un Pfa(am certificatul de la RC si l-am inscris si la ANAF).
Sediul profesional e acasa.
In mod normal ar trebui sa ma apuc de treaba(am luat si registre, chitantier etc)
Cod Caen principal 4791, secundare 1512, 1419, 7410

Ma obliga legea sa am o autorizatie de functionare de la primarie?
Am citit ca as putea fi amendat de politia locala daca nu am, dar cum m-ar putea gasi acestia? Exista si alte organe de control care ar cere aceasta autorizatie?
Mi se pare aberant sa fiu obligat sa am contract cu o firma de salubrizare in conditiile in care eu produc acelasi gunoi ca si inainte de a fi pfa, stau la etajul 3 si vand ONLINE (nu am un magazin fizic).
Va multumesc anticipat, sper sa fi nimerit unde trebuie cu acest topic.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
qabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: qabriel , utilizator 17:48, 13 Februarie 2015
Nu aveti nevoie de autorizatie de functionare de la primarie. La infiintare ati depus o declaratie pe propria raspundere care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii.
Doamna de la primarie s-a uitat pe o lista cu coduri caen si mi-a spus: „Aveti nevoie de autorizatie pt codul 4791'"
Sa inteleg ca acea autorizatie mi-ar fi necesara doar daca as avea si un sediu de lucru?
Apoi, daca pe langa vanzare de portofele importate, mai si confectionez acasa(la sediul profesional) portofele, se schimba situatia?
Pentru a face comert pe Internet ca firma, PFA sau orice alt organism inregistrat deja la Registrul Comertului nu este nevoie de nici o autorizatie in acest scop. Legea nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comerţul electronic precizeaza ca pentru a face comert in mediul virtual este obligatorie postarea in website (magazin online) a datelor de inregistrare de la Registrul Comertului, in caz contrar se va considera ca fiind contraventie. Astfel pentru a face comert electronic o persoana fizica are nevoie de o inregistrare prealabila la Registrul Comertului.
In plus trebuie sa va inregistratie la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie functionare primarie ancapetra ancapetra Am deschis un PFA. Certificatul la RC este rezolvat, am fost la ANAF si acolo e ok. Am cod caen principal 4791 comert online si 1812 alte activitati de ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat constatator cu activitate la terti pt cod caen 4791 srl_d popescuteo popescuteo buna ziua, astazi am fost la Registrul comertului sa declar activitate la terti pt cod caen 4791( comert prin intermediul caselor de comenzi sau prin ... (vezi toată discuția)
Taxe locale pfa necroob necroob Buna ziua, Am primit de la primarie o scrisoare prin care mi se percep niste taxe: - Taxa Reclama si Publicitate (13.12.2017) - 35 lei - Taxa ... (vezi toată discuția)