avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul refuza sa semneze sanctiunea??!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul refuza sa semneze sanctiunea??!!

Buna ziua,am o intrebare in legatura cu o sanctiune disciplinara.

Spuneti.mi va rog daca angajata refuza sa semneze sanctiunea disciplinara(10% din salar pentru 3 luni de zile)pot aplica aceasta masura?Reducerea salarului,sau cum anume trebuie procedat in acest caz??Nu o pot constrange sa semneze
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 12 Februarie 2015
Ii comunicati sanctiunea prin posta, prin executor sau prin avocat. Sanctiunea isi produce efectele de la data comunicarii. Pe comunicare trebuie sa ii specificati unde si in cat timp poate sa o conteste.
Mai am o nelamurire.Angajata este gravida ,a stat in concedii medicale de la inceputul sarcinii iar acum o luna a cerut concediu fara plata(pentru formare profesionala-este studenta prelungire studii ,a atasat adeverinta de la facultate)iar eu l.am refuzat.Angajata nu s.a mai prezentat la servici in luna urmatoare.

Intrebarea este daca o pot sanctiona in ideea in care in contractul colectiv de munca este specificat dreptul angajatului la formare profesionala?Inainte de ai comunica prin avocat sanctiunea vreau sa stiu daca este perfect legal sa o sanctionez??/
ilincapopa72 a scris:
Intrebarea este daca o pot sanctiona in ideea in care in contractul colectiv de munca este specificat dreptul angajatului la formare profesionala?

Pai daca prin contract colectiv de munca are dreptul la formare profesionala, formarea in ce consta? Specifica acolo? Daca nu specifica se intelege ca are dreptul si la concediu pentru examene (banuiesc ca asta a cerut).
Un drept nu poate fi sanctionat .

Daca exista obligatia , atunci incalcarea unei obligatii poate fi sanctionata.
Nu este specificat clar.Scrie in contract doar "dreptul angajatului la acces la formare profesionala?"Daca se suprapune cu sesiunea nu o pot sanctiona chiar daca nu am aprobat cererea?Dar daca nu se suprapune cu sesiune de examene?

Alte discuții în legătură

Ancheta disciplinara dupa demisie? sim07 sim07 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Are angajatorul dreptul de a incepe o ancheta disciplinara impotriva unui salariat care si-a depus deja ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Sanctiune concediu medical florin_nutea florin_nutea Buna, este un salariat la societatea unde lucrez si eu, acesta a primit o sanctiune disciplinara cu reducerea salariului de 5 % / 1 luna pe motivul ca nu a ... (vezi toată discuția)