avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul refuza sa semneze sanctiunea??!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul refuza sa semneze sanctiunea??!!

Buna ziua,am o intrebare in legatura cu o sanctiune disciplinara.

Spuneti.mi va rog daca angajata refuza sa semneze sanctiunea disciplinara(10% din salar pentru 3 luni de zile)pot aplica aceasta masura?Reducerea salarului,sau cum anume trebuie procedat in acest caz??Nu o pot constrange sa semneze
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 12 Februarie 2015
Fapta savarsita este mentionata in regulamnetul intern sau in ccm aplicabil ca este abatere disciplinara?

Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Nu a incalcat contractul individual de munca din moment ce este mentionat in CIM ca are dreptul la formare profesionala.Cerere a fost legala a atasat adeverinta de la facultate.
Insemna ca eu am incalcat CIM atat timp cat nu i.am oferit acest drept legal,si nu o pot sanctiona.,chiar daca nu a venit la servici timp de o luna.
Aceasta e concluzia pe care o pot trage
Vad ca nu intelegeti ca nu se poate sanctiona un drept si, prin urmare, nici nu o sa mai continui aceasta discutie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta disciplinara dupa demisie? sim07 sim07 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Are angajatorul dreptul de a incepe o ancheta disciplinara impotriva unui salariat care si-a depus deja ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Sanctiune concediu medical florin_nutea florin_nutea Buna, este un salariat la societatea unde lucrez si eu, acesta a primit o sanctiune disciplinara cu reducerea salariului de 5 % / 1 luna pe motivul ca nu a ... (vezi toată discuția)