Buna ziua,am o intrebare in legatura cu o sanctiune disciplinara.
Spuneti.mi va rog daca angajata refuza sa semneze sanctiunea disciplinara(10% din salar pentru 3 luni de zile)pot aplica aceasta masura?Reducerea salarului,sau cum anume trebuie procedat in acest caz??Nu o pot constrange sa semneze
Fapta savarsita este mentionata in regulamnetul intern sau in ccm aplicabil ca este abatere disciplinara?
Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Nu a incalcat contractul individual de munca din moment ce este mentionat in CIM ca are dreptul la formare profesionala.Cerere a fost legala a atasat adeverinta de la facultate.
Insemna ca eu am incalcat CIM atat timp cat nu i.am oferit acest drept legal,si nu o pot sanctiona.,chiar daca nu a venit la servici timp de o luna.
Aceasta e concluzia pe care o pot trage