avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... somaj si pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

somaj si pensie anticipata

buna ziua,

pentru un barbat care implineste in martie 60 de ani si are 36 ani vechime cum este mai avantajos din punct de vedere financiar: dupa incetarea raportului actual de munca sa intre in somaj si apoi sa faca dosar pentru pensie anticipata sau sa treaca direct la pensie anticipata? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ruxandrelu , utilizator 14:27, 12 Februarie 2015
Credem ca soluția cu Șomajul ar putea fi cea mai potrivită.
multumesc pt raspuns! dar daca intra ii somaj ii afecteaza pe viitor pensia anticipata? aici ma refer ca si valoare a punctului de pensie (bani)
1. Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie si sanatate contributiile fiind platite de Agentia de Somaj.

2. Ca urmare il ajuta la calcularea punctajului pentru pensie.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata barbati cristinahogye cristinahogye - sunt angajat din 1975 (conditii de munca normala) - armata am facut-o intre anii 1976- 1978 - am fost somer un an dupa care am lucrat opt luni la ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata andrea_eva andrea_eva Tatal meu e nascut la data de 25.03.1953 , are o vechime totala in munca de 42 ani si 8 luni din care 13 ani in grupa a II a , cand poate iesi in pensie ... (vezi toată discuția)
Șomajul, grupele de muncã și modul de calcul al perioadei de anticipare optimistulM optimistulM 1)sunt somer,si ma intereseaza,daca introduc dosarul de pensie,mai primesc somajul? 2)somajul,intra in calculul pensiei?;-somajul,se i-a in calculul stagiului ... (vezi toată discuția)