avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contopirea pedepselor concurente in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contopirea pedepselor concurente in apel

3 pedepse concurente se poate contopi in apel sau trebuie sa retrimita pe fond?...am avut o pedeapsa de 3 ani,una de 2 ani si am primit inca una de 1 an 6 luni (toate cu suspendare)...si instanta a omis sa se contopeasca...parchetul a facut apel ,dar nu ma vizeaza,a facut numai impotriva celuilalt inculpat....am riscul ca instanta de apel sa contopeasca pedepsele mele si sa fie cu executare avand in vedere efectul extensiv al apelului? sau daca vrea acest lucru trebuie sa retrimita in fond ca sa am calea de atac?
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 11:32, 17 Februarie 2015
Nu se vor contopi direct in apel.
Va trebuie dumneavoastra sa faceti cerere de contopire, daca va avantajeaza.
si daca fac cerere de contopire dosarul va fi trimis pe fond? deci odata trebuie sa contopesaca in fond si daca nu s multumit pot sa fac apel? (numai din curioitate,nu ma avantajeaza deoarece daca cer contopirea risc sa primesc un spor si poate sa fie cu executare)
contopirea nu este obligatorie sau instanta de fond a gresit?
Contopirea este obligatorie daca toate pedepsele sunt definitive. Cum nu sunt toate definitive, nu avea instanta sa le contopeasca.
Astfel, numai dvs ati avea interes sa faceti cerere de contopire insa nu va avantajeaza, si deci nu veti face :)
doua pedepse sunt definitive,unul de 2 ani,unul de 3 ani si am mai primit o pedeapsa de 1 an 6 luni si nu au contopit......deci a gresit instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopiri pedepse concurente mezgageza mezgageza se poate contopi pedepse concurente in apel (pedepse cu suspendare) daca instanta a omis sa faca contopirea? sau trebuie sa retrimita in fond ca sa am sansa sa ... (vezi toată discuția)
Este posibila contopirea in apel a 3 pedepse cu suspendare? mezgageza mezgageza este posibil ca 3 pedepse concurente cu suspendare sa fie contopite in apel? o pedeapsa de 3 ani,una de 2 ani si in fond in ultimul dosar am primit 1 an 6 luni ... (vezi toată discuția)
Apel impotriva contopirii pedepselor mezgageza mezgageza se poate ataca o contopire a pedepselor (3 pedepse cu suspendare)..si cum sa atac daca pedepsele vor fi contopite in apel? (in fond am scapat,nu au contopit) ... (vezi toată discuția)