avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor

Buna ziua!
Intrebarea mea este urmatoarea: un copil, minor, poate sa preia numele actualului sot al mamei? Mama, recasatorindu-se, preia numele sotului. Copilul poate sa solicite numele acestora, fara acordul tatului natural, care nu-l va da niciodata. Mentionam a acesta nu si-a vazut copilul de ani de zile, nu-l interseaza de el, fiind crescut de actualul sot al mamei. In asteptarea raspunsului dvs., va multumim frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:14, 12 Februarie 2015
Nu se poate ca un copil minor sa preia numele tatalui actual.Asteptati pana la 18 ani.
Ati putea încerca, în lipsa acordului tatălui, poate hotărî autoritatea tutelara. Scrieți-mi tatălui prin email și spuneți-i ce doriți și întrebați-l de ce nu ar fi de acord. Dacă zice ca el e tatăl, poate ar trebui sa se poarte ca atare.
Va multumesc pentru raspuns. Inteleg ca la 18 ani, la cererea copilului, se poate solicita schimbarea numelui, preluand astfel numele parintilor (respectiv mama si actualul sot)???
Atunci nu mai e nevoie de acordul tatălui. Poate fi și adoptat dacă se vrea asta de ambele părți, nu numai schimbarea numelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume PRO7 PRO7 Buna ziua! Subiect:vrem sa schimbam numele de Familie al fetitei noastre! Noi avem nume românesc (POPESCU) ,suntem căsătoriți de doi ani si fetița ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara amyamely amyamely Doresc sa stiu care sunt prevederile care reglementeaza schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara, situatia fiind urmatoarea: Sunt ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec copilul pe numele meu zeus29 zeus29 Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de ... (vezi toată discuția)