avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii impozite si contributii sociale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii impozite si contributii sociale

Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine in doua probleme: Mentionez ca administratorul si femeia de serviciu sun incadrate pe baza de conventie civila :
1. Asociatiile de Proprietari sun obligate sa depuna Dec. 101 ( impozit anual pe profit ) si 010 ( vectorul fiscal ) ? daca nu am nici un profit ?
2. In afara de CAS si CASS este obligatorie retinerea si a contributiei pentru somaj in cazul conventiilor civile ?
Va multumesc mult si astept o lamurire de la persoanele care sunt in autorizate in domeniu.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:10, 15 Februarie 2015
Conventiile civile pentru administrator si femeia de servicu sunt in afara legii in acest moment: e nevoie de contract individual de munca ...
Atat administratorul cat si femeia de serviciu trebuie sa fie angajati in baza contractului individual de munca (CIM), asa cum s-a spus mai sus.
Ca sa lamurim si cu acele declaratii la care faceti referire:
- declaratia 101 este declaraţie privind impozitul pe profit, conform OPANAF nr. 4024/ 23.12.2014 (M.OF. nr.2/ 05.01.2015) . Asa ca aceasta nu are nici o legatura cu salariatii, cu personalul indemnizat sau platit sub orice forma, iar asociatia de proprietari nu depune o asemenea declaratie indiferent ca are sau nu salariati...
- declaratia 010 este Declaratie de inregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entități fără personalitate juridica (OMFP 35/2014).
Prin aceasta asociatia de proprietari declara ca are sau nu salariati sau persoane ce sunt indemnizate, platite sub orice forma legala si in baza acestei declaratii are obligatia apoi sa depuna lunar sau trimestrial la finate alte declaratii (de ex. 112 cu privire la contributii si impozite pe venituri), achitand sumele datorate statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari catalinavalentina catalinavalentina Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitor la declararea celor 2 contributii de 10.5% si 0.5% care se retin din conventia civila la asociatie(pentru ... (vezi toată discuția)
Pv adunarea generala a asociatilor ASOCIATIE PROPRIETARI ASOCIATIE PROPRIETARI Am nevoie urgenta de un model de proces verbal al adunarii generale a asociatilor unei asociatii de proprietari ce trebuie anexat la declaratia 010 in vederea ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)