am primit o somatie de la executor judecatoresc ce prevede incuviintarea executarii silite(poprire salariu) pentru un credit neachitat. Eu nu am mai platit rata la acel credit din martie 2010, (de fapt imi platea cineva, dar se pare ca doar spunea ca plateste, eu nu am stiut de restante, e mai complicat). Cererea depusa in instanta de catre executor a fost in dec 2013, deci peste 3 ani, cei necesari prescriptiei. Pe hotarare scrIe irevocabila, nu si definitiva. Care este termenul de depunere a contestatiei? Am citit ca 15 zile, dar cineva spunea aici ca de 5 zile. As vrea sa depun contestatie pe motiv de prescriere. De asemenea, care ar fi taxele necesare? sunt fixe sau in functie de valoarea sumei executate? E URGENT!!! VA MULTUMEC MULT!
Contestatie la executare..TermeneArt.714.(1)"Daca prin lege nu se prevede altfel,contestatia privitoare la executarea silita propriu- zisa se poate face in termen de 15 zile de la data cand:"2) cel interesat a primit comunicarea ori,dupa caz,instiintarea privind infiintarea popririi.".Art.713(1) Contestatia la executare se introduce la instanta de executare..Conform art.10(2) din OUG 80/2013:"In cazul contestatiei la executarea silita,taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta."
Fără sa depășească 1000 de lei. Puteți sa nu timorați înainte, va pune în vedere instanta cu cat sa timbrați. Cereți în contestație ca în cazul în care câștigați sa va înapoieze taxa plătită.