avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inregistrare la CASA DE SANATATE, pensie mai mica de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inregistrare la CASA DE SANATATE, pensie mai mica de 700 lei

Bună ziua,

Cu o pensie mai mică de 700ron, care sunt facilitatile in ceea ce priveste retetele medicale?
Mentionez ca in baza de date a Casei este inregistrat venitul de pensionar mai mic de 700 ron, dar pe reteta de la medicul de familie apare inregistrarea ca pensionar și nu pensionar cu venituri mai mici de 700lei.

Ce este de făcut?
Venitul din pensie reprezinta un venit personal. Mai trebuie mentionate si alte venituri de familie?
Mai trebuie facute si alte declaratii, in ce constau acestea și unde trebuie făcute?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
II_Maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: II_Maria , utilizator 09:35, 13 Februarie 2015
Nu e nevoie sa va inregistrati la casa de sanatate.
Pentru a beneficia de prevederile programului de compensare cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 700 lei, trebuie sa procedati conform celor de mai jos. Medicul de familie trebuia sa stie aceste prevederi si sa va indrume cum sa procedati.

Ordin nr. 336/2009:

8. Pentru a beneficia de medicamente în cadrul Programului, în conformitate cu prevederile Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2008, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 324/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.714/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pensionarii trebuie sã prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum şi o declaraţie pe propria rãspundere din care sã rezulte faptul cã realizeazã venituri numai din pensii de pânã la 600 lei pe lunã.
9. Medicul de familie este obligat sã consemneze în fişa medicalã a pensionarului/în registrul de consultaţii numãrul talonului de pensie şi cuantumul pensiei şi sã anexeze la fişa medicalã/registrul de consultaţii declaraţia datã pe propria rãspundere de cãtre pensionar, conform modelului prevãzut la lit. D.
10. Contravaloarea medicamentelor prescrise în cadrul Programului este de maximum 300 lei/lunã, calculatã la nivelul preţurilor de referinţã ale acestora.

Ordin nr. 774/2009:
1. Anexa nr. 1 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa la prezentul ordin.
2. În anexa nr. 2, la capitolul II punctul 2 litera c) subpunctul (iii), sintagma "numai din pensii de pânã la 600 lei/lunã se bifeazã categoria «0-600 lei/lunã»" se înlocuieşte cu sintagma "numai din pensii de pânã la 700 lei/lunã se bifeazã categoria «0-700 lei/lunã»".

Declaratia pe propria raspundere :

DECLARATIE
a pensionarului cu venituri realizate numai din pensii de pâna la 700 lei/luna în vedereabeneficierii de medicamente în cadrul Programului pentru compensarea cu 90% a pretului dereferinta al medicamentelor

Subsemnatul/Subsemnata, …………………………………………………………………………, CNP ……………………………………., posesor/posesoare al/a actului deidentitate BI/CI seria …….. nr. ………, eliberat/eliberata de ……………………… la data de ……………., domiciliat/domiciliata în ……………………………………………………………………………….., declar prin prezenta, pe propria raspundere, ca realizezvenituri numai din pensie si ca acestea nu depasesc 700 lei/luna.
Dau prezenta declaratie cunoscând dispozitiile art. 292 din Codul penal referitoare la
infractiunea de fals în declaratii.
Ma angajez sa declar imediat orice modificare aparuta în legatura cu cele mentionate mai sus.

Semnatura ………………..

Data …………………….
Mulțumesc pentru răspunsul dvs..
Dețin teren agricol moștenit în coproprietate, dar de pe care de ani de zile nu pot lua nimic...se ocupa rudele de asta și o casă moștenită tot în coindiviziune, la țară.
Plătesc impozit pentru ambele categorii. NU sunt înregistrată la APIA sau ca producător agricol și nici nu am dat teren în arenda sau casa în chirie.
Venituri mai am din dobânzi bancare, care sunt foarte mici.
Cele de mai sus mă pot împiedica să beneficiez de facilitățile pensionarului cu venit sub 700lei?
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
II_Maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie boala dritaS dritaS sunt pensionar boala cu o pensie de 394 ron iar la eliberarea unei retete compensate mi sa spus ca nu pot beneficia de compensare conf listei B cu pensie sub ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate handicap Lungu Constantin Lungu Constantin Am fost cu sotia la medicul de familie si a refuzat sa-i mai elibereze reteta compensata 100% conform certificatului de handicap permanent, pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)
Legislatie eliberare medicamente compensate elenamm elenamm Buna ziua! Am o situatie in familie pentru care incerc sa gasesc o solutie. Mama mea are o pensie de 560 ron /luna si beneficieaza de medicamente compensate ... (vezi toată discuția)