avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Finalizare plată rate la constructor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Finalizare plată rate la constructor

Bună seara,
Am despus conform OUG nr. 200/2008, ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, declarația pe proprie rasundere pentru aplicarea cotei de TVA 5% pentru livrarea (cumpararea) unui apartament nou.
Datorită diminuării sumei de plată prin regularizare cu TVA-ul de 5% urmeaza sa mai platesc o rata si jumătate la constructor.
Cum ar trebui să procedez în cazul în care constructorul nu-mi dă un răspuns cu privire la suma de plată rezultată prin recalcularea facturii finale de la 24% la 5%.
Am trimis declaratia pe proprie raspundere împreună cu o adresă prin care cer un raspuns in termen legal pentru recalcularea sumei finale cu cota de 5% și un raspuns care sa lamureasca modalitatea prin care se aplica tratamentul fiscal in cazul contractului încheiat între terți.
Metoda de trimitere a acestora a fost prin posta - scrisoare recomadata, cu continut declarat si confirmare de primire. Mentionez ca am primit zilele trecut confirmarea de primire.
Vă rog să mă îndrumați cum pot duce la bun sfarsit acest contract prin aplicarea cotei de 5% la care mă incadrez și finalizarea plății la constructor. Mai am aprox. 480 euro de platit după calculul tuturor chitanțelor primite.

Alte discuții în legătură

Recuperare tva - imobiliare (5% sau 19%) sman sman Buna ziua. Am facut un antecontract privind cumpararea unui apartament in luna noiembrie. La acea data am achitat si TVA-ul de 19% spre vanzator. Urmeaza ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un ap. si firma nu doreste sa imi aplice cota tva de 5 % kanuntonline@yahoo.com kanuntonline@yahoo.com Am contractat un aparatament in apr. 2008,la suma de 1200 eur+tva mp/specificat in contract,ap.se apropie de finalizare ,,urmeaza tranzactia efectiva la notar ... (vezi toată discuția)
Regularizare de tva la achizitia de locuinta vasilachim vasilachim In anul 2013 autentific un contract de achizitie a unei locuinte sub rezerva dreptului de proprietate(intabulata partial si pentru mine ca si cumparator), ... (vezi toată discuția)