avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... titlu executoriu emis in 16 decembrie 2014,pentru un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

titlu executoriu emis in 16 decembrie 2014,pentru un credit bancar cu scadenta in 9 februarie 2015

Buna seara.Tatal meu,a luat un card de credit in 15 mai 2014,de la o banca.Avand probleme financiare,a facut o singura plata in toamna anului trecut de 500 lei.La data la care s-a semnat contractul,am cerut bancii ca lunar sa imi fie emis extrasul de cont aferent creditului,in format electronic pe adresa mea de e-mail.Lucru care s-a intamplat in fiecare luna,ultimul extras de cont fiind emis in data de 16 ianuarie 2015,in care spunea ca data scadenta este 09.02.2015.,in care se specifica suma minima de plata si valoarea totala a creditului,inclusiv penalitatile de intarziere a platii.Tatal meu,nefiind in Romania,a cerut printr-un e-mail,ofiterului de vanzari credite de la suculsala de la care am luat creditul,modalitatea de plata,a intregii sume avand in vedere ca dorea sa trimita banii din Anglia,tara in care se afla.Asta s-a intamplat la data de 07.02.2015 fiind linistit ca scadenta sumei minime de plata urma sa fie abia peste doua zile,adica 09.02.Nu am primit nici un raspuns,insa,in 11.02 2015 am fost anuntati din tara,ca am fost instiintati printr-o scrisoare despre un titlu executoriu emis pe numele tatalui meu la data de 16 decembrie 2014,prin care se specifica suma de plata,culmea,aceeasi suma care scria pe extrasul de cont din luna ianuarie trimis de banca in format electronic,plus cheltuieli de judecata.Incerc sa inteleg care este logica acelui titlu executoriu,emis in 16 .12.2014,expediat(stampila postei)in data de 02.02.2015,pentrul creditul cu scadenta in 09.02.2015.Nu cred ca este legal ce au facut.Au anticipat cu aproape doua luni inainte o posibila neplata si au emis un titlu executoriu pe care il consider ilegal si imoral.acum ce sa facem?Am facut o rezervare la avion pe data de 9 martie pentru tatal meu pentru a merge in tara si achita creditul.insa,nu stim unde sa il platim pentru ca,pe titlu executoriu,au dat datele de cont ale executoriului judecatoresc,si logic,nu vad de ce suntem obligati la cheltuieli de judecata atata timp cat suntem in aceasta situatie.Va rog ajutati-ne cu un sfat.Banii sunt munciti,nu cersiti si nu vreau sa profite nimeni de banii nostri,doar pentru simplul fapt ca sunt o autoritate.Consider ceea ce s-a intamplat,inselaciune si furt la drumul mare.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ancamaria1000 , utilizator 15:34, 16 Februarie 2015
Probabil ca : ce ati primit pe email era scadenta normala a ratelor, iar ce ati primit de la executor este ca urmare a declararii anticipate a creditului scadent pentru neplata (din moment ce intr-un an de zile ati platit doar o singura data 500 lei), ca urmare nu confundati cele doua informatii.
Nu era normal ca ,atata timp cat banca a apelat la un executor,sa fim si noi informati?Si asa cum am cerut bancii ca toate informatiile despre acel credit sa via inn format electronic,ma intreb,de ce nu ne-au informat electroic despre situatia bancara?Atata timp cat luar primesti o instiitare de la banca si era specificata penalizarea pentru intarzierea de plata,inseamna ca datele erau actualizate.Si noi nu am primit ici o alta informatie ca acel credit e considerat scadent,sau orice altceva care sa ne atraga atentia ca extrasul de cont care continua sa vina lunar e doar o mica -mare minciuna .E ca si cum ai spune:,,dormi linistit,de inmormantarea ta ne ocupam noi!''.De ce sa platesc cheltuielile cu executorul daca nimeni nu ne-a spus nimic despre un posibil proces?Unii castiga banii pri munca,nu prin inselaciune.
ancamaria1000 a scris:

Nu era normal ca ,atata timp cat banca a apelat la un executor,sa fim si noi informati?

Ba da, era normal (adica moral).

ancamaria1000 a scris:
Atata timp cat luar primesti o instiitare de la banca si era specificata penalizarea pentru intarzierea de plata,inseamna ca datele erau actualizate.Si noi nu am primit ici o alta informatie ca acel credit e considerat scadent,sau orice altceva care sa ne atraga atentia ca extrasul de cont care continua sa vina lunar e doar o mica -mare minciuna.E ca si cum ai spune:,,dormi linistit,de inmormantarea ta ne ocupam noi!''.

Asa este, un fel de "hotie legala" bazata pe nevoia omului de a lua credit si pe nediligenta lui in a-si urmarii starea debitului.

ancamaria1000 a scris:
De ce sa platesc cheltuielile cu executorul daca nimeni nu ne-a spus nimic despre un posibil proces?Unii castiga banii pri munca,nu prin inselaciune.

Exista executori care din asta traiesc, asta-i realitatea; exista debitori cu 50 lei care platesc 300 lei cheltuieli executare silita , samd., sunt aspecte care necesita multa cerneala.

In concret, legea va permite sa faceti contestatie, ce sa va zic mai mult? (sunteti o victima)
Va multumesc pentru raspunsuri,am inteles acum cum stau lucrurile.Aveti dreptate,suntem o alta victima a sistemului legislativ din Romania.Oricum,titlul executoriu este emis cu data de 16.12.2012,a fost expediat in 02.02.2015,data Postei Romane,a ajuns in 11.02.2015.Concluzia:adio drept la contestatie.Imi pare rau de un singur lucru:daca un om de rand,insala sau fura pentru o bucata de paine este inchis.In schimb,legea permite hotia,in cazul executorilor,spre exemplu.Si ei nu sunt singurii care fura legal.Cui sa ma adresez?Cui sa fac o plangere,atata timp cat legea e de partea lor,chiar daca este total imoral ceea ce au facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii bancare - somatie executare silita igabriela31 igabriela31 buna ziua am un credit restant,la o unitate bancara am fost plecata din tara, si nu am mai platit din anul 2009, luna septembrie azi am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita marapricopie marapricopie buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie, in urma cu aproximativ 10 ani am luat un credit de nevoi personale de la bancpost, in decembrie am intarzaiat ... (vezi toată discuția)
Card salariu blocat dannyc dannyc Buna seara/ziua, Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar ... (vezi toată discuția)