avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea mostenirii la masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea mostenirii la masa succesorala

Buna ziua,
Daca la dezbaterea succesiunii fratii si parintele ramas in viata nu se inteleg si nu vor sa cedeze in favoarea unui singur mostenitor si se ajunge in instanta cu speta unde se stabileste o cota parte pt fiecare mostenitor ce se intampla mai departe?Instanta poate impune vanzarea imobilului pentru a-si primi fiecare mostenitor banii?Sau daca ceilalti mostenitori vor sa il despagubeasca pe unul dintre ei cu contravaloarea in bani a cotei stabilite, acesta este obligat sa primeasca banii (proveniti din alte surse)sau poate solicita vanzarea imobilului?
Pe principiul ori ia tot o persoana ori sa se vanda :)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:34, 14 Februarie 2015
Instanta poate impune vanzarea imobilului pentru a-si primi fiecare mostenitor banii?

Doar daca nicio parte nu vrea imobilul, altfel imobilul va fi atribuit celui care il cere, urmanad ca acesta sa plateasca sulta celorlalti - cat va fi sulta va depinde de valoarea imobilului care va fi determinta prin expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nicoleta321 nicoleta321 Daca cei 2 frati ai mei m-au dat in judecata ptr dezbaterea succesorala dupa moartea mamei,iar mie imi revine jumatate din casa (casa ocupa 100mp) si 300mp din ... (vezi toată discuția)
Doua surori, succesiune facuta, una dintre ele vrea sa vanda ... jackie1967 jackie1967 doua surori, succesiune facuta, una dintre ele vrea sa vanda proprietatea, cealalta nu...daca se apeleaza la tribunal, se poate ajunge la vanzarea proprietatii ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii intre frati raduolteanu1971 raduolteanu1971 buna ziua va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea ... (vezi toată discuția)