avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doua surori, succesiune facuta, una dintre ele vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doua surori, succesiune facuta, una dintre ele vrea sa vanda ...

doua surori, succesiune facuta, una dintre ele vrea sa vanda proprietatea, cealalta nu...daca se apeleaza la tribunal, se poate ajunge la vanzarea proprietatii in mod obligatoriu chiar daca una dintre surori nu vrea sa vanda? Ce este de facut daca se ajunge la tribunal?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:56, 21 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu.poate fi obligat să rămână în indiviziune cu alte cuvinte nimeni nu poate să fie blocat pentru că un alt coproprietar nu vrea să vândă sau vrea să sicaneze ceilalți coproprietar.Partajul facut in instanța va duce la atribuirea imobilului către una dintre părți cu obligația de a despăgubi cealaltă parte cu contravaloarea cotei părți avute.In cazul dvs sora care nu vrea să vândă va fi dedpagubita cu o sumă(,sulta) stabilită de instanta in urma unei expertize..
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
e simplu, daca una nu vrea sa vanda, nu o obliga nimeni sa vanda, pastreaza toata casa si ii da sulta sora-sii.
Si astfel, se indeplineste dorinta fiecareia, una primeste bani, ailalta pastreaza casa.
Sa vrei si casa, dar sa nu ai bani sa sa nu vrei sa dai sulta, asta nu merge.
Daca nu aveti bani de sulta, ar fi bine sa vreti sa vindeti, ca altfel, iesiti in pierdere.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am mostenit cu mai multi ani in urma un imobil, greu ... Anyafost Anyafost Bună ziua! Am mostenit cu mai multi ani in urma un imobil, greu de partajat in realitate, impreuna cu sora mea intr-o alta localitate. Am facut succesiune la ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea parintilor s a facut succesiunea si sunt proprietara ... carmenmsc carmenmsc dupa moartea parintilor s a facut succesiunea si sunt proprietara a 50% din apartament cealalta 50 % este a fratelui meu eu am dintotdeuna domiciliul la ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil bun comun Alexdidina Alexdidina Buna ziua ! Am o intrebare referitoare la o executare silita ! Va urma sa intru impreuna cu sora mea in posesia unui imobil printr un act de donatie in ... (vezi toată discuția)