avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nemultumiti de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nemultumiti de succesiune

Buna ziua! In urma decesului sotului meu (a2-a casatorie timp de 6 ani) am facut succesiunea dupa casa defunctului. Eu (sotia) am primit 50% din casa si fratii defunctului(ei fiind mostenitori pt ca nu a avut copii) 50%. Fratii NU sunt multumiti de partea care li s-a dat in succesiune ,ei considerand ca li se cuvine 100%.Intrbare: pot sa deschida vreun proces prin care sa li sa mareaca partea lor sau chiar ca eu(sotia) sa nu mai am dreptul la partea din casa, drept care mi s-a dat prin actul de mostenitor(succesiune).MULTUMESC anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 09:27, 13 Februarie 2015
nu, legea spune clar cotele mostenitorilor legali, daca facea testament chiar putea sa ii si excluda fratii nefiind mostenitori rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! fratele meu , casatorit de mai mult de 20 de ani, ... anishoara 7 anishoara 7 Buna ziua! Fratele meu , casatorit de mai mult de 20 de ani, nu are copii, mi a lasat prin testament partea lui de mostenire. Precizez ca locuinta in cauza ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot -sotie cornel44 cornel44 BUNA ZIUA, SINT CASATORIT LEGAL CU SOTIA MEA DE 14 ANI, NU AVEM COPII. LOCUIM INTR-UN APARTAMENT CUMPARAT DE MINE INAINTE DE CASATORIE..INTREBAREA MEA ESTE , ... (vezi toată discuția)
Mostenire contzmir contzmir Buna ziua, Am si eu o speta si sper sa ma ajutati. Este vorba de mostenitorii unei persoane X care este vaduv si nu are copii. Cum nu are sotie si nici ... (vezi toată discuția)