avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Salariat cu handicap este scutit de impozit si la func ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Salariat cu handicap este scutit de impozit si la func de baza si in afara fc baza?

Buna ziua!
O persoana cu handicap grav sau accentuat care beneficiaza de scutire de impozit pe salariu, este angajat la doua locuri de munca, unul cu functia de baza si cealalt in afara functiei de baza- beneficiaza de aceasta scutire de impozit pe salariu de la amadoua locurile de munca? Sau numai de acolo de unde are functia de baza? Restul contributiilor angajat-angajator se platesc la fel si la functia de baza si in afara funtiei de baza? Firmele mai platesc ceva in plus in afara cotizatiilor obisnuite? Ambele firme au sub 50 angajati.
Multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 13:16, 13 Februarie 2015
ART. 55^1 Venituri scutite

Veniturile din salarii prevăzute la art. 55 alin. (1) - (3) realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit.

Din interpretarea art . de mai sus si a normelor metodologice nu rezulta o limitare a numarului locurilor de munca.
Pentru cas si cass prevederile legale nu s-au schimbat din cate cunosc.
Scutirea de impozit nu echivaleaza cu 'neimpozabil".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit salariu persoana cu handicap accentuat mfiloteanu mfiloteanu Este legal ca de la 1 Ian. 2010 retinerea de impozit pe salariu in situatia in care sunt persoana cu handicap accentuat? (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pt o scutire de impozit a unei pes cu handicap anny_marry anny_marry Buna ziua,am un angajat care are handicap grav si cum nu m-am mai intalnit cu situatia asta as dori sa stiu cum trebuie sa procedez,mi-a adus certificatul de ... (vezi toată discuția)
Scutiri de impozite pentru persoanele cu handicap accentuat BG BG Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la actul normativ care prezinta scutirile de impozite de care beneficiaza o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)