avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu mi-am primit salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu mi-am primit salariul

Am si eu o nelamurire. Am lucrat la o firma o perioada indelungata, angajat fiind, iar pe ultimele 2 luni nu am mai luat salariul, am tot fost dus cu zaharelul cum s-ar spune. Si atunci daca am vazut ca nu ma pot intelege si tot nu vrea sa imi dea banii am fost la ITM si am depus cerere in care am cerut banii pe ultimele 2 luni si sa imi inchida contractul de munca si mi s-a spus ca in termen de 30 de zile se rezolva cu banii. Dar nimic, au trecut 10 zile de cand au expirat cele 30 de zile de cand am depus cererea. Si eu cred ca firma a fost declarata in insolventa si de aceea nu mi-am mai primit banii. Se poate ca angajatorul sa faca acest lucru? Mai pot sa imi recuperez banii de la el?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 13 Februarie 2015
Sigur societatea este sau nu in insolventa ?
Nu stiu sigur, dar acest angajator acum cativa ani a mai avut o firma si a avut multe datorii si probleme si astfel a declarat-o in insolventa si a scapat.
Dar eu cum sa aflu daca este sau nu in insolventa?
Surse oficiale de informatii cu privire la procedurile de insolventa:
a) Portalul Instantelor de Judecata
Pentru mai multe detalii, cititi Cum sa … verifici stadiul unui litigiu pe Portalul Instantelor de Judecata si cum sa urmaresti evolutia sa pana la solutionarea finala
[ link extern ] /

si

b) Buletinul Procedurilor de Insolventa
Pentru mai multe detalii, cititi Cum sa … afli informatii despre un dosar de insolventa folosind Buletinul Procedurilor de Insolventa
[ link extern ] /

In data de 23.01 firma respectiva a depus dosar
Materie: Faliment
Obiect: procedura insolvenţei
si a avut 2 intrevederi la care s-a hotarat amanarea pronuntarii si urmeaza pe 18.02 o alta
Deci e ar putea face pentru am-i recupera totusi banii?
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Costel16, utilizator
Trebuie sa verificati daca sunteti inscris la masa credala /tabelul creantelor si sa solicitati administratorului judiciar/lichidatorului sa faca demersurile pentru a va recupera o parte din drepturi din fondul de garantare a creantelor salariale.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala georgia78 georgia78 poate sa-mi spuna si mie cineva care este procedura de recuperare a unor debite de catre primarie in cazul firmelor care intra in procedura insolventei? am ... (vezi toată discuția)
Angajat cu restante salariale la o firma in insolventa lorelai_w lorelai_w Sunt anagajata la o firma care a intrat in insolventa. Am de recuperat salarii restante pe 9 luni. Ce trebuie sa fac? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buletinul procedurilor de insolventa fany22 fany22 Buna, Imi spune si mie cineva cum pot afla daca o firma e intrata in insolventa/faliment? se poate afla gratis, (aveti un link) sau cat costa un ... (vezi toată discuția)