In 2008 am fost angajat ca referent superior cu un salariu de 958 lei, pe parcurs am terminat facultatea si am promovat in functia de consilier asistent, dar am ramas cu acelas salar de incadrare de 958 lei. In 2015 dupa promovare in functia de consilier principal mi se scade salariul la 915 lei. Cum este posibil ca dupa terminarea studiilor superioare sa scada salariul, fisa postului prevede mai multe atributii, dar cu un salariu mai mic de la 958 la 915? Atunci pentru ce mai facem facultatea? pentru ce mai promovam? pentru ce sa invatam pentru un salariu mai mic?
Sunt de aceeasi parere cu dvs. Din moment de ati promovat nu vad de ce sa va scada salariul. E o nebuloasa salarizarea functionarilor publici. Cei nou angajati au salarii mai mari decat cei vechi care de bine, de rau, ca a fost ploaie sau ca a fost vant au stat in aceeasi institutie. Dar unde sa te duci, pe vremurile astea? Onor parlament da legi de amnistie pentru cei care incalca legea in loc sa se gandeasca la cei corecti care mor de foame cu minusculele salarii de la stat.
Nu exista nici o lege care sa reglementeze aceasta situatie, adica la promovare sa creasca salariul (chiar cu 1 leu sau 2) dar sa nu scada? Pe de alta parte salarul minim pe economie de la 1 ianuarie 2015 este de 975 lei, la stat nu se aplica aceasta lege?, dar salarul minim pentru cei cu studii superioare?
1. HG nr.1091/2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată
Art. 1.
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 5,781 lei/oră.
(2) Începând cu data de 1 iulie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 6,225 lei/oră.
Art. 2.
Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 1.
....
2. Angajatorul este obligat sa acorda unui salariat doar salariul minim brut pe economie indiferent de postul ocupat si de studiile necesare pentru ocuparea acelui post.
Multumesc pentru raspuns, mai am o intrebare.
Articolul 5 alin.1 si 2 din anexa I din LEGE-CADRU Nr. 284 din 28 decembrie 2010
privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice :
ART. 5
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate
al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se
numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent
din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel
avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior
promovării în clasă.
---este valabila doar la prima promovare dupa terminarea studiilor superioare (adica in consilier asistent) sau este valabil pana la atingerea nivelul respectiv ?
Spor de vechime
Flori14
In august anul 2009 am beneficiat de sporul de vechime de 25 % , lucram la Trezorerie, in iulie anul 2011s-a desfiintat Trezoreria si m-am transferat la ... (vezi toată discuția)