Buna
Doresc să cumpăr o remorcă din germania de la o firmă pt firma mea din RO si neamțul nu vrea sub nici o forma sa-mi factureze fara tva . Mentionez ca sunt inregistrat in ROI si chiar am trimis informatii pt a fi verificat daca sunt OK si tot degeaba . Neamtul refuza sa factureze fara tva , chiar daca a verificat si nu a gasit nici o problema, pt ca spune el nu are incredere in romani si bulgari . Am incercat chiar si sa-i las valoarea TVA garantie doua luni pana cand remorca este inmatriculata dar degeaba . Ce ma sfatuiti sa fac ? Daca o cumpar cu TVA din Germania pe firma este legal si daca da ,este posibil sa-mi recuperez ulterior TVA de la statul German ?
Da, este legal sa cumparati cu TVA, dar in contabilitate nu aplicati taxarea inversa la factura respectiva.
Referitor la recuperarea TVA - puteti incerca si aveti sanse sa-l primiti, dar la fel aveti aveti sanse sa fiti refuzat pe motiv ca trebuia facturat fara TVA. Am avut un caz similar cu Marea Britanie, dar pe achizitie de marfa cu tva si am fost refuzati cand am cerut TVA-ul prin formularul D318, fiind trimisi sa-l solicitam de la partenerul englez.
Imi pare rau dar nu va pot ajuta mai mult. Si in Romania, exceptand persoanele neinregistrate in scopuri de tva, orice firma poate avea optiunea de a nu aplica scutirea de tva pt o anumita operatiune, dimpotriva poate colecta tva sa sa-l vireze statului roman.