avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA pt o achizitie din Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA pt o achizitie din Germania

Buna
Doresc să cumpăr o remorcă din germania de la o firmă pt firma mea din RO si neamțul nu vrea sub nici o forma sa-mi factureze fara tva . Mentionez ca sunt inregistrat in ROI si chiar am trimis informatii pt a fi verificat daca sunt OK si tot degeaba . Neamtul refuza sa factureze fara tva , chiar daca a verificat si nu a gasit nici o problema, pt ca spune el nu are incredere in romani si bulgari . Am incercat chiar si sa-i las valoarea TVA garantie doua luni pana cand remorca este inmatriculata dar degeaba . Ce ma sfatuiti sa fac ? Daca o cumpar cu TVA din Germania pe firma este legal si daca da ,este posibil sa-mi recuperez ulterior TVA de la statul German ?
Cel mai recent răspuns: m78 , utilizator 21:07, 15 Februarie 2015
Da, este legal sa cumparati cu TVA, dar in contabilitate nu aplicati taxarea inversa la factura respectiva.
Referitor la recuperarea TVA - puteti incerca si aveti sanse sa-l primiti, dar la fel aveti aveti sanse sa fiti refuzat pe motiv ca trebuia facturat fara TVA. Am avut un caz similar cu Marea Britanie, dar pe achizitie de marfa cu tva si am fost refuzati cand am cerut TVA-ul prin formularul D318, fiind trimisi sa-l solicitam de la partenerul englez.
Am inteles , dar de ce eu ar trebui sa suport eu consecintele , cand neamtul de fapt factureza cu TVA pt ca asa vrea el !
Imi pare rau dar nu va pot ajuta mai mult. Si in Romania, exceptand persoanele neinregistrate in scopuri de tva, orice firma poate avea optiunea de a nu aplica scutirea de tva pt o anumita operatiune, dimpotriva poate colecta tva sa sa-l vireze statului roman.
Multumesc pt raspuns !
Unde as putea sa ma informez daca voi reusi sa-mi recuparez TVA ?
Nu ar fi mai elegant sa cautati o alta remorca vanduta de un alt neamt care nu are atatea prejudecati?

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie tva la achizitionarea unei masini din germania Mada1605 Mada1605 Buna ziua! In Decembrie 2021 am cumparat un autoturism din Germania pe firma noastra din Romania. Factura a fost facuta fara TVA in baza certficatului ANAF ... (vezi toată discuția)
Masina adusa din germania pe firma si vanduta in ro catre persoana fizica documente necesare. ovidiu15 ovidiu15 Buna ziua Am cateva intrebari cu privire la achizitionaea unui automobil secound hand adus din Germania pe firma si vanzare catre persoana ... (vezi toată discuția)
Bună seara! ma confrunt cu o mare problema și sper sa găsesc ... geofrig_86@yahoo.com geofrig_86@yahoo.com Bună seara! Ma confrunt cu o mare problema și sper sa găsesc o soluție. În luna Februarie anul curent s-a achiziționat o mașină pe societate aceasta ... (vezi toată discuția)