avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare garantie TVA la achizitionarea unei masini ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare garantie TVA la achizitionarea unei masini din Germania

Buna ziua!
In Decembrie 2021 am cumparat un autoturism din Germania pe firma noastra din Romania. Factura a fost facuta fara TVA in baza certficatului ANAF care atesta ca suntem platitori de TVA in Romania, dar TVA-ul a fost platit ca o garantie pana la inmatricularea masinii in tara.
Dupa inmatriculare am trimis actele cerute ( declaratii cu data intrarii in tare, cartea masinii etc) apoi ne-au cerut aditional declaratia de TVA in care sa se vada aceasta tranzactie. Am trimis declaratia pe decembrie in care se vede aceasta suma (baza si TVA) sub linia de Taxare inversa insa vanzatorul nu ne da garantia inapoi nici acum dupa 5 luni pe motiv ca inca verifica actele, ca le-a trimis la taxele lor locale la verificat etc, iar acum nici macar nu ne mai raspunde la e-mail/telefon. Nu am patit niciodata sa dureze atat si nu stim care e procedura legala pentru a primi garantia inapoi.

A mai avut cineva o astfel de situatie si cum ati rezolvat? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dumitru2008 , utilizator 08:58, 29 Decembrie 2024
Și eu sunt în aceeași situație. Refuza plata garanție. Ce soluție ați găsit?

ioanafr a scris:

Și eu sunt în aceeași situație. Refuza plata garanție. Ce soluție ați găsit?

Sant in aceeasi situatie.Ce sa fac?
Bună ziua,sunt în aceeași situație am achiziționat în iulie 2023 și de atunci tot ne cere ba un act ba altul.Ce pot sa fac???
Bună ziua.
În cât timp ați primit banii, sau dacă i-ați mai primit. Sunt în aceeași situație, de plată a TVA ului ca și garanție pt. înmatriculare auto în România, dar neamțul mă tot minte de vreo 4 luni că îmi rambursează TVA ul. Am vreo cale legală să îmi recuperez TVA ul pe firmă.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva pt o achizitie din germania m78 m78 Buna Doresc să cumpăr o remorcă din germania de la o firmă pt firma mea din RO si neamțul nu vrea sub nici o forma sa-mi factureze fara tva . Mentionez ... (vezi toată discuția)
Taxa intracomunitara la inmatriculare auto d_i_l d_i_l Buna ziua! Am următoarea speta: - un roman face contract de vanzare-cumparare cu un neamt si cumpara o masina. - romanul (samsar) ii vinde masina altui ... (vezi toată discuția)
Achizitionare autoturism germania hoanceam hoanceam Buna ziua. Ca si persoane juridica am achizitionat recent un autoturism din Germania (prin leasing). M-am inregistrat in ROI si am cod valabil de TVA. Banca a ... (vezi toată discuția)