avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa intracomunitara la inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa intracomunitara la inmatriculare auto

Buna ziua!
Am următoarea speta:
- un roman face contract de vanzare-cumparare cu un neamt si cumpara o masina.
- romanul (samsar) ii vinde masina altui roman tot cu contract de vanzare -cumparare.

Masina are actele in regula, dar are doar 2.700 km la bord. neamtu cica nu prea a folosit-o, a lovit-o, nu i-a mai trebuit asa lovita, etc.......

Acuma ca sa o pot eu inmnatricula (eu fiind romanul cumparator), trebuie sa fi fost platit un TVA intracomunitar???

Am citit pe internet ceva de genul că, daca masina are sub 6000 km rulati e considerata noua, si este nevoie sa se plateasca un TVA intracomunitar in tara de destinatie/consum, adica Romania.
si cu dovada platii acestui TVA (plata care cica se face la finante si iti elibereaza o hartie) sa merg la inmnatriculari.
Ideea este ca tot pe acelasi site am citit, ca daca masina nu este considerata noua, atunci trebuie tot de la finante sa iti elibereze o hartie cum ca, pentru acea masina nu trebuie platit TVA-ul respctiv, etc....(de asta chiar nu am auzit pe nimeni)

Este adevarat? Pentru ca nu as cumpara/o daca este asa.... nu am chef sa platesc inca niste bani, care trebuiau platiti de samsar, dar care ma opresc pe mine sa o inmatriculez..
Ati mai patit asa ceva???

Va multumesc!!

Alte discuții în legătură

Taxe florin07 florin07 Vreau sa iau o masina din Germania inmatriculata in Elvetia. Vama este platita pt. intrarea in Germania. Mai platesc taxe si in Romania? (vezi toată discuția)
Tva autoturism ContSters219606 ContSters219606 mi-am cumparat o masina prin contract vanzare-cumparare de la un roman stabilit in italia ce o avea de 3 luni cumparata de la o reprezentanta. la ... (vezi toată discuția)
Tva pentru masina dobandita in strainate Alex VF Alex VF Buna ziua tuturor. As vrea sa clarific urmatoarea situatie. In 2016 am incheiat un contract de munca cu o firma din Germania, cu sediul in Germania. In 2020 ... (vezi toată discuția)