avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru masina dobandita in strainate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru masina dobandita in strainate

Buna ziua tuturor.
As vrea sa clarific urmatoarea situatie.
In 2016 am incheiat un contract de munca cu o firma din Germania, cu sediul in Germania. In 2020 contractul se termina, si urmeaza sa ma intorc in tara.
In perioada cat am locuit si lucrat in Germania, am achizitionat o masina SH de la un dealer. Plata contravalorii masinii am efectuat-o pe baza unei facturi care nu specifica valoarea TVA. Specifica in schimb faptul ca pretul final include TVA.
As vrea sa stiu daca la inmatricularea in tara a masinii va trebui sa platesc TVA din nou?
Pe de alta parte, sotia mea a cumparat o masina SH de la o persoana fizica germana neplatitoare de TVA. In aceasta situatie se plateste TVA la inmatricularea in tara?

Va multumesc,

Forizs VA
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
Alex VF, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 16:43, 27 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca o masina este mai noua de 6 luni sau a parcurs mai putin de 6.000 km inseamna ca este masina noua d.p.d.v fiscal si va trebuie sa platiti TVA in Romania.
Dar presupun ca in cazul dvs masinile sunt mai vechi de 6 luni si au parcurs mai mult de 6.000 km. In acest caz nu va trebui sa platiti TVA in Romania.

Intr-adevar, asa cum am mentionat in intrebarea mea, ambele masini sunt SH in acceptiunea legislatiei germane, indeplinind ambele criterii la data cumpararii acestora.
(peste 6000 km rulati si peste 6 luni de la data fabricatiei).
Va multumesc pentru raspunsul rapid si la obiect.

Cu deosebita stima,
Forizs VA
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu placere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe florin07 florin07 Vreau sa iau o masina din Germania inmatriculata in Elvetia. Vama este platita pt. intrarea in Germania. Mai platesc taxe si in Romania? (vezi toată discuția)
Am încercat să înmatriculez în românia o mașină nouă, cumpărată în italia, și mi s-a cerut să plătesc din nou tva. este normal? huiualexandru huiualexandru Buna ziua. Astăzi am incercat sa înmatriculez in Romania, masina cumpărată noua din Italia, in mai 2018. Sunt persoana fizica, iar la anaf mi-au cerut sa ... (vezi toată discuția)
Achizitionare auto second hand germania,conditiile pentru auto second hand cindeamihai cindeamihai Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un automobil din Germania si doresc sa aflu cat mai exact ce insemna auto second hand.Masina este 2011 luna a 6 ... (vezi toată discuția)