avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitionare autoturism Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitionare autoturism Germania

Buna ziua.
Ca si persoane juridica am achizitionat recent un autoturism din Germania (prin leasing). M-am inregistrat in ROI si am cod valabil de TVA. Banca a platitvaloare neta a masinii iar eu am fost de acord sa platesc din contul firmei valoarea TVA (facturata ca si garantie) deoarece mi s-a spus ca aceasta imi va fi returnata in contul firmei imediat ce voi ajunge cu autoturismul in tara si le voi trimite un formular primit de la ei completat si semnat. Am ajuns in tara, am trimis formularul cerut, in plus mi-au mai cerut un certificat constatator de unde sa rezulte ca sunt administratorul firmei, am si inmatriculat deja autoturismul, si a trecut deja mai mult de 1 luna de la achizitionare si banii tot nu i-am primit. Cand i-am sunat au spus ca au trimis actele la Finantele lor si trebuie verificate iar asta dureaza.
Va rog sa imi spuneti ce as putea face sa recuperez banii mai repede. Este legal ceea ce fac?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: hoanceam , utilizator 07:32, 27 Iunie 2016
Daca sunteti inregistrat in ROI, nu trebuia sa platiti TVA; se aplica taxarea inversa. Ati verificat daca si firma din Germania este platitoare de TVA?
Noi suntem inregistrati in ROI, masina am acizitionat-o de la dealer FORD, a fost verificata di de catre banca care mi-a acordat leasingul, TVA l-au facturat separat ca o garantie, problema care ma deanjeaza este ca m-au verificat si ca sunt OK si mi-au spus ca primesc banii inapoi in cateva zile si deja a trecut mai mult de 1 luna si acum spun ca actele sunt la finante la ei si ca asa mult (nu se stie cat) dureaza verificarea lor... niste mincinosi chiar daca sunt nemti !.. NU stiu ce sa fac .. cat de legal est esa imi retina banii atata timp...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai nou, la achizitia unei masini, trebuie platit tva in germania !?! dgp1968 dgp1968 Buna ziua, Ma aflu in Germania incercand sa cumpar o masina noua sau SH (nu conteaza) pe societatea comerciala la care sunt administrator. Pana acum am ... (vezi toată discuția)
Operatiune intracomunitara fara inregistrare in r.o.c. BalinPetru BalinPetru Buna ziua, O societate comerciala platitoare de TVA a achizitionat in ianuarie un autoturism din Germania fara a fi inregistrata in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat un autoturism nou din germania. SHARQY SHARQY Bună seara, am achiziționat un autoturism nou din Germania, dealer autorizat, am plătit factura la preț întreg... Netto și brutto, adică valoare plus ... (vezi toată discuția)