avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Mai nou, la achizitia unei masini, trebuie platit TVA ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Mai nou, la achizitia unei masini, trebuie platit TVA IN GERMANIA !?!

Buna ziua,
Ma aflu in Germania incercand sa cumpar o masina noua sau SH (nu conteaza) pe societatea comerciala la care sunt administrator.
Pana acum am primit de la doi dealeri diferiti aceeasi conditie pentru achizitionarea unei masini, respectiv fiecare mi-a spus aceeasi poveste cum ca trebuie sa platesc TVA-ul german (19% din valoarea masinii) pentru a imi vinde masina.
Mi-au spus ca trebuie sa platesc suma intrega ("gross", cu TVA) si de abia dupa ce voi aduce o dovada ca masina a ajuns in RO (atentie! nu neaparat ca a fost inmatriculata, ci doar ca a ajuns in RO) suma retinuta de ei ca si garantie imi va fi trimisa, prin banca, in contul firmei.
Eu am mai cumparat masina din Germania in august 2011 si nu am intalnit asa ceva.
Acum mi s-a explicat ca este o modificare a legii din Germania si ca, mai nou, asta e procedura.
Va rog frumos sa imi raspundeti daca ati mai intalnit sau auzit de asa ceva si, daca stiti, va rog, indicati-mi o legislatie, o procedura legala dupa care sa ma ghidez sub ce forma sa fie intocmite documentele pe care trebuie sa le semnez (contract de vanzare a masinii, garantie ??? a TVA-ului, etc.)

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Claudia Angheli , Contabil 11:56, 30 Octombrie 2012
Societatea dvs. este inregistrata in Registrul Operatorilor Intracomunitari?
Persoanele care nu figureaza in Registrul Operatorilor Intracomunitari, nu au cod valabil de TVA pentru operatiuni intracomunitare, chiar daca acestea sunt inregistrate in scopuri de TVA conf art. 153 si 153 1 din Codul Fiscal. Incepand cu 1 august 2010, pentru realizarea schimbului de informatii in domeniul TVA, cu statele membre UE, sunt utilizate informatiile din R.O.I.
inteleg ca ati mai achizitionat in 2011 un autovehicul, dar ar trebui sa verificati si pe VIES, daca numarul dvs. de TVA este valid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 2012 - achizitie vehicul din ue (persoane juridice) viraducu viraducu buna ziua, Pentru a putea achizitiona un vehicul dintr-un stat UE, de la o persoana juridica cum trebuie procedat? Trebuie sa inscriu firma pe care fac ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto sh din ue Bulmat Bulmat Buna ziua! Doresc sa cumpar pentru firma un microbuz de marfa, second hand, din Germania. Este necesara inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari in ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 dumifilote dumifilote Buna ziua Microintreprindere, neplatitoare de TVA, inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153-1, inregistrata in ROI in luna februarie, am facturat ... (vezi toată discuția)