avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumparare masina din Germania de catre firma ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumparare masina din Germania de catre firma neplatitoare de TVA

Buna ziua. As dori sa cumpar din Germania o masina la pretul NET. Firma mea este neplatitoare de TVA. Cum as putea face asta?

Daca nu exista nicio posibilitate, cat ar dura procedeul de trecere la firma platitoare de TVA?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:10, 4 Decembrie 2012
pentru a putea achizitiona o masina din germania la pretul net, fara tva, aveti 2 posibilitati:

a)va inregistrati ca platitor de tva in romania, cf art. 153 cod fiscal si va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari.
daca autoturismul nu este exclusiv utilizat pentru activitatile economice ale firmei, veti avea drept de deducere numai pentru 50% din tva aferenta achizitiei intracomunitare.

b)ramaneti neplatitor de tva in romania si va inregistrati in scopuri de tva numai pentru achizitii intracomunitare de bunuri si va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari.
in acest caz veti plati tva in romania, in cota de 24% prin depunerea decontului special de tva si astfel pierdeti 5% (diferenta dintre cele doua cote de tva, germania si romania)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare aby72 aby72 Sunt interesata de aceste achizitii intracomunitare..ma poate ajuta cineva?de curand am deschis firma,(mentionez ca nu este platitoare de TVA) si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Urgent declaratia 301 decont special de tva consela consela URGENT Am o mare nelamurire-- in data de 05.01.2011 o firma platiroare de tva inregistrata in registrul operatorilor intracomunitara a facut o achizitie ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)