avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie auto SH din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie auto SH din UE

Buna ziua! Doresc sa cumpar pentru firma un microbuz de marfa, second hand, din Germania. Este necesara inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari in ascest caz? Spuneti-mi, va rog toti pasii care trebuiesc pentru a efectua aceasta tranzactie. Masina va fi scutita de plata TVA in Germania, cumparind-o de la o societate comerciala (un dealer auto SH). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:33, 24 August 2011
Trebuie sa va inscrieti in Registrul Operatorilor Intracomunitari, altfel partenerul din Germania o sa va vada ca neplatitor de TVA in Romania si va face factura cu TVA. Bineinteles, o puteti recupera de la statul german, dar presupune o procedura destul de complicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intacomunitara masina rulata misaaa misaaa buna ziua, am nevoie de ajutor pt urmatoarea speta: - sunt P.F.A. norma de venit, inscris in R.O.I. (am CIF...), cod valid de TVA,inregistrat pe art,153.1 ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Tva 2012 - achizitie vehicul din ue (persoane juridice) viraducu viraducu buna ziua, Pentru a putea achizitiona un vehicul dintr-un stat UE, de la o persoana juridica cum trebuie procedat? Trebuie sa inscriu firma pe care fac ... (vezi toată discuția)