avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Invoire ore de engleza - scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Invoire ore de engleza - scoala

Elev clasa a 12-a. Este vreo posibilitate sa fiu scutit de orele de engleza la scoala pe tot restul semestrului?

Ideea este urmatoarea. BAC-ul la engleza nu il mai dau - am deja diplome FCE/CAE + IELTS. Orele nu doar ca nu ma ajuta, sau ca imi stagneaza progresul, dar simt cum dupa fiecare ora de engleza la scoala cunostintele mele legate de aceasta limba sunt afectate in mod negativ!
De exemplu accentul imi este influentat, iar repetatele greseli banale pe care elevii le fac in vorbire si pe care profesoara a renuntat sa le mai corecteze (si pe buna dreptate - cand vezi ca elevul nu corecteaza si nu intelege oricat de mult i-ai explica incepi sa realizezi ca nu exista speranta pentru el) ma deranjeaza prin faptul ca, fara sa vreau, mai scap cate o perla auzita la ore, iar cand imi dau seama dupa imi vine sa imi dau o palma.

Efectiv nu mai suport chinul orelor de engleza. Simt cum trece viata pe langa mine cand stau in clasa asta care e CEL MULT mediocra. Mai e si clasa de bilingv. Cum au intrat aici nu pot sa inteleg.

Repet intrebarea: Exista vreo posibilitate sa ma retrag de la aceste ore? Sunt 4/saptamana. In acele 4 ore as putea sa invat la istorie, as putea sa citesc jumatate dintr-un roman. As putea sa ma odihnesc. Orice ar fi mai productiv decat sa ascult balivernele rostite de colegii mei "experti" in limba care uneori sunt asa fuduli incat ma corecteaza pe mine ca rostesc cuvintele gresit (gresit insemnand fara accentul lor de rusi hardcore). #-o#-oX-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
razvan0809, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:48, 15 Februarie 2015
Doar cu acceptul profesoarei puteti sa va retrageti intr-o sala sau in alt loc din scoala unde sa invatati altceva (istorie, etc), insa legal nu puteti cere ce doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca un elev sa fie obligat sa invete la scoala dupa o carte care nu e avizata de minister? ziarediverse ziarediverse E legal sa fi obligat sa inveti la scoala o limba straina ( franceza , engleza , germana ) dupa o carte care nu e avizata de minister , fara vreo traducere ... (vezi toată discuția)
Buna seara! astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap ... Lupei Luminița Lupei Luminița Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap copilului meu. Se simțea rău, și a simțit nevoia de a bea o gura de apa din sticla pe care o ... (vezi toată discuția)
Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)