avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Certificat energetic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Certificat energetic

Buna ziua,
Am inteles ca daca proprietarul si chiriasul semneaza in fata uni notar ca nu doresc certificat energetic , se poate inregistra contractul de inchiriere la fisc fara acest certificat energetic. e corect sau?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 14 Februarie 2015
Dacă părţile insistă totuşi şi cer notarului public care le-a pus în vedere prevederile legale la care ne-am referit mai sus, ca actul să se autentifice în lipsa acestui certificat, notarul îi va pune în vedere cumpărătorului că obligaţia de a obţine certificatul îi revine lui şi trebuie îndeplinită într-un termen de cel mult 30 de zile din momentul autentificării, termen în care are obligaţia să schimbe rolul fiscal pe numele său. În acest interval, va obţine certificatul şi îl va prezenta la momentul depunerii actului la organul fiscal. În această situaţie, copia certificatului energetic se va depune împreună cu copia actului în conformitate cu alin.3 art.13^1 al Legii nr.372/2005 .
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de performanta energetica marinica71 marinica71 am achizitionat o casa la tara iar printre actele de care e nevoie apare si certificatul de performanta energetica.pot conveni cu cel care vinde sa incheiem ... (vezi toată discuția)
Legea certificatului energetic autogeneral autogeneral buna ziua. As dori sa stiu daca se introduce obligativitatea existentei certificatului energetic la vanzarea imobilelor in aceasta luna. Va multumesc (vezi toată discuția)
Este nevoie sau nu de certificat energetic? ricaramurica10 ricaramurica10 E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC. Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a ... (vezi toată discuția)