avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Vreau sa ma stabilesc in Spania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Vreau sa ma stabilesc in Spania

buna ziua , am si eu niste intrebari si v-asi fi foarte recunoscator daca a-ti putea sa ma indrumati. Impreuna cu sotia am decis sa ne mutam definitiv in spania, datorita neajunsurilor din tara si a faptului ca avem un baietel in varsta de 6 ani bolnav de autism, iar in romania nu ne permitem sa urmam toate tratamentele necesare, sotia lucreaza cu salar minim pe economie, iar eu sunt asistent personal al baietelului si primesc tot minimul pe economie plus alocatia dublata pentru copil, total o suma foarte mica care de abea ne ajunge pentru traiul de zi cu zi, asi vrea sa va intreb de ce acte avem nevoie pentru a ne stabili in spania si daca vom pute primi si in ce conditii un ajutor financiar pentru intretinere copilului, mentionez ca intentionam odata ajunsi in spania unul dintre noi va cauta sa se angajeze, iar celalalt va sta acasa cu copilasul, acesta este si motivul pentru care intreb de ajutorul financiar pentru ingrijirea lui. Nu intentionam sa traim din banii care eventual ii vom primi sau nu pentru ingrijirea lui, vrem doar sa ne permitem tratamente pentru el. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 12:55, 24 Februarie 2015
Cel mai bun sfat: alegeti Uruguayul sau Argentina; in ordinea asta!
De Noua Zeelanda sau de Australia ce sa mai zic...
Spania este un stat ,,batran", cam cum e toata Europa, viitorul e pe alte continente.
Pt. copil as alege Franta, are cel mai performant sistem medical din Europa, nu-i numai opinia mea.
Despre ajutoare luati-va gandul!
Spania are un somaj extrem de ridicat, are problem sociale foarte mari... cine sa stea sa se ocupe (si) de un roman.
Cititi mai jos
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Regulile generale pentru sederea in alt stat in UE le puteti citi pe [ link extern ]

La nivel european a fost stabilit dreptul la alocatie pentru copil, cu conditia sa dovediti ca o primiti intr-un singur stat din UE, restul facilitatilor/ajutoarelor/compensatiilor depind de legislatia spaniola. Statul spaniol nu are voie sa discrimineze la acordarea acestora, dar nici familia dvs. nu poate deveni de cum ati pus piciorul in Spania o povara nejustificata pentru protectia sociala din Spania.
Asa este Dlgoe ,aveti dreptate l-ati sfatuit foarte bine ,sunt in Spania de multi ani si ... aici este foarte dificil cu toate .Ca sa primesti un ajutor social trebuie sa indeplinesti foarte multe conditii .

Probabil daca v-ati gindit sa alegeti aceasta tara aveti un motiv nu ? Si doar a-ti fi dorit sa aflati mai multe amanunte ,altele pe care le stiti deja .
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie sa contina dosarul de alocatie pentru cetatenii din afara romaniei? lidl lidl buna ziua.locuiesc in spania de cativa ani unde am si dat nastere celui de-al doilea copil.intrebarea mea ar fi:ce acte ar trebui sa contina dosarul pt ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copil roman nascut in spania MariaDr MariaDr Copilul nascut in Spania din parinti romani cu resedinta in Spania poate primi alocatie de stat in Romania? De fapt, dosarul s-a depus in Romania, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copil in spania HoreaS HoreaS copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania ... (vezi toată discuția)