avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor extern
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor extern

Care sunt reglementarile legale pentru a angaja un cenzor extern la asociatiile de proprietari? P.F.A., S.C. , Expert contabil, sau simlu economist?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:45, 14 Februarie 2015
Conditiile si acreditarile necesare unui cenzor din afara asociatiei de proprietari,a fost subiect care a generat divergente de opinie
Concret activitatea de cenzor se desfasoara legal in temeiul dispozitiilor in domeniu,astfel incat responsabilitatea de cenzor care detine obligatia sa verifice si sa vizeze lunar documentele asociatiei de proprietari sa semneze personal si sa aplice stampila specifica-
nu poate fi exercitata de catre persoane fara studii de specialitate si care nu sunt membre CECCAR
Sunt multe subiecte identice,parcurgeti,accesand arhiva sectiunii asociatii de proprietari
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
ynocentta, utilizator
In HG 1588/2007 se prevede:
Art.19
..............
(3) Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege comisia de cenzori, atunci adunarea generala va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.
................
(5) Cenzorul angajat sau contractat din afara asociatiei de proprietari poate fi remunerat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea fi cenzor pentru o asociatie de proprietari(bloc)? IoanaaR IoanaaR Buna ziua, Eu am diploma de economist, am experienta in contabilitate si mi s-a propus de catre o cunostinta sa fiu cenzor pentru blocul unde ea este ... (vezi toată discuția)
Exercitare functie cenzor extern asociatie proprietari crissanaavantaj crissanaavantaj Buna ziua ! Se poate ca o firma de administrare imobile sa presteze serviciul de cenzorat pentru alte asociatii decat cele pe care le are in ... (vezi toată discuția)
Remuneratia membrilor comitetului executiv al unei asociatii de proprietari( presedinte, cenzor) si al persoanelor angajate:administrator,contabil si restul personalului papadiouf papadiouf Remuneratia membrilor comitetului executiv al unei asociatii de proprietari( presedinte, cenzor) si al persoanelor angajate:administrator,contabil si restul ... (vezi toată discuția)