avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea fi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea fi cenzor pentru o asociatie de proprietari(bloc)?

Buna ziua,

Eu am diploma de economist, am experienta in contabilitate si mi s-a propus de catre o cunostinta sa fiu cenzor pentru blocul unde ea este administrator.

Ce conditii trebuie sa indeplinesc? Trebuie sa fiu contabil autorizat sau este de-ajuns diploma de economist? Trebuie sa fiu PFA?

Multumesc,

Ioana R
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:36, 26 Ianuarie 2012
Conteaza mult daca sunteti proprietar in imobil sau sunteti strain de asociatia unde intentionati sa prestati responsabilitatea de cenzor
Parcurgeti cu atentie dispozitiile din Legea nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Trebuie sa fiti membru CECCAR,cu plata la zi.
@IoanaaR
Un prieten mi-a povestit problemele pe care le-a avut la asociatie unde au angajat o firma de administrare. Patronul firmei respective pe toate actele ce le emitea nu uita sa mentioneze: "membru CAFR, CECCAR, UNIPR, IFA"
Pentru asociatie s-a dovedit un fiasco total: habar nu avea de legislatia asociatiilor de proprietari.
As dori sa stiu ce act normativ prevede obligativitatea de a fi membru CECCAR pentru a fi angajat ca cenzor la o asociatie de proprietari, in situatia in care ai studii economice. Este absurd ca un cenzor ales de adunarea generala sa fie suficient sa aiba studii medii, nici cel putin de specialitate, iar unui economist angajat din afara asociatiei sa-i pretinzi sa fie membru CECCAR.
Este suficient sa cunoasteti f. bine actele normative ce reglementeaza activitatea asociatiilor de proprietari.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
LocatarB, utilizator
Aveti nevoie de studii superioare de specialitate.
Cenzorul detine obligatia sa verifice legalitatea asupra documentelor asociatiei de proprietari.
Constientizati ca asumare responsabilitatii vizarii documentelor contabile in calitatea de cenzor este supusa normelor in domeniu legea contabilitatii nr 82/1991 modificata,
completata,republicata , regulamentul de aplicare a acesteia aprobat prijn HG nr 704/1993 in partida dubla sau simpla,prin care cenzorul pentru documente vizate isi asuma responsabilitatea civila,penala,dupa caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Cenzor neautorizat tomasso tomasso Pe parcursul a mai bine 3 ani in asociatia de proprietari a incheiat un contract civil de prestari servicii cu o persoana nemembra a asociatiei pentru ... (vezi toată discuția)
Alegerea cenzorilor Mihaflorica Mihaflorica In adunarea generala din primul trimestru al anului s-a ales comitetul executiv presedinte si 2 vicepresedinti.Cenzorii sint parte din comitetul executiv?Cum ... (vezi toată discuția)