avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERERE IN VEDEREA ACORDARII DE DESPAGUBIRI PNTRU LIPSA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERERE IN VEDEREA ACORDARII DE DESPAGUBIRI PNTRU LIPSA DE FOLOSINTA

Buna seara .
Sunt proprietar pe o suprafata de 5000 mp intravilan si o portiune dintr-un imobil , dobijndite prin act de vinzare cumparare de la un verisor . Nu m-am putut folosi de acestea din cauza altui verisor care nu m-a primit in curte . Am depus plingeri la politie etc . Vecinii cunosc situatia , adica asi avea martori . Sunt si in proces de isire din indiviziune . Ma gindesc sa - i cer despagubiri pentru ultimii tri ani , deoarece s-a purtat foarte urit cu mine , incalificabil . Ce parere aveti , am ceva sanse sa primesc ceva ? Pote imi dati un sfat . Nu am bani pentru avocat ...va rog frumos poate averti ceva de spsu referitor la cele de mai sus , ceva inticatii ...Multumesc anticipat :sorry:
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:04, 16 Februarie 2015
Da se poate sa obtineti niste despagubiri, dar fara asistenta de specialitate (adica avocat, jurist) este mai greu, daca nu chiar imposibil.
asta i grav . nu am bani pt avocat . dar oare de ce - i imposibil ? avocatul nu cere ce pot cere si eu , explicit ?? incerc . incercarea , moarete nu are . eu vroiam ceva mai detaliata daca se poate . un sfat ceva . poanta cu avocatul o cunosc .
Instanţa .....

Domnule Preşedinte,

Subsemnatul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în ....., având codul numeric personal ....., cu domiciliul procesual ales pentru comunicarea actelor de procedură la numitul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în....., având următoarele date de contact , personal/reprezentat prin mandatar/prin reprezentant legal/prin reprezentant judiciar(nume ....., prenume .....)/reprezentat prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., având următoarele date de contact ..... , formulăm

CEREREA DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ

prin care solicităm instanţei obligarea pârâtului .....

În fapt, arătăm că la data de ….. .

Faţă de cele mai sus expuse, solicităm admiterea prezentei acţiuni.

În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 1349, art. 1357 şi ..... din C. civ.

În dovedire, solicităm încuviinţarea probei cu înscrisuri/probei testimoniale/ probei cu interogatoriul pârâtului/probei cu expertiză judiciară în specialitatea….. .

În cadrul probei cu înscrisuri, depunem următoarele înscrisuri ....., în copii certificate pentru conformitate cu originalul, în .... exemplare.

În cadrul probei testimoniale, indicăm în vederea audierii, în calitate de martori, pe numiţii ....., cu domiciliul în ....., pentru dovedirea următoarelor împrejurări de fapt ..... şi solicităm citarea acestora.

În cadrul probei cu interogatoriu, solicităm citarea pârâtului, persoană fizică, cu menţiunea personal la interogatoriu, sub sancţiunea aplicării dispoziţiilor art. 358 din C. proc. civ., pentru dovedirea faptelor personale vizând ..... .

În cadrul probei cu expertiză în specialitatea ......, solicităm încuviinţarea următoarelor obiective : ..... .

Solicităm judecarea cauzei, în lipsă , în conformitate cu art. 411 alin. (1) pct.2 din C. proc. civ.
În conformitate cu art. 453 din C. proc. civ., solicităm instanţei să oblige pârâtul la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de acest proces.
Depunem prezenta cerere de chemare în judecată, în ..... exemplare.
Anexăm dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de ..... şi procura în original/copie legalizată/împuternicirea avocaţială/ copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calităţii de reprezentant .

Data, Semnătura ,

Domnului Preşedinte al Judecătoriei...../Tribunalului


Completati cererea si ...la treaba !!
OK !! ;)

Si o ultima intrebar :
in probatoriu am sa insir cam ce asi fi putut face pe teren , fac o socoteala si va reiesi o suma ...plantatie de cartofi etct...atitea kg / an ori trei ani = ..cit o fi si mai pun un exemplu livada de...caisi ...cu socoteala aferenta ...si suma respctiva . Dupa care va veni si expertul...instanta dupa cine se ia ...si dupa mine si dupa expert ?? Face o medie , sau cum ?? Asta vreau sa tiu pt a face un calcul....pertinent ....sa nu rida judecatorul de mine . Am facut o socoteasa si ma ia durerea de cap ...mi- a iesit cam 80.000 lei.......pe trei ani
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
ContSters345695, utilizator
luana1967 a scris:

in probatoriu am sa insir cam ce asi fi putut face pe teren , fac o socoteala si va reiesi o suma ...plantatie de cartofi etct...atitea kg / an ori trei ani = ..cit o fi si mai pun un exemplu livada de...caisi ...cu socoteala aferenta ...si suma respctiva .

Puteti sa insirati ce vreti (de exemplu ca voiati sa trimiteti o racheta si sa descoperiti viata pe Marte, apoi sa incasati drepturi de autor din asta, dar nu v-a lasat varu'), problema este sa si probati ce scrieti, acum nu va mai spun ca va trebuie asistenta de specialitate ca iar o sa imi raspundeti la misto (nu ma deranjeaza, dar nu va ajuta pe dvs.). Daca si numai daca puteti dovedi prejudiciul si legatura intre fapta neamului si paguba dvs., aveti sanse sa solicitati cei 80000 lei, altfel va ramane doar sa faceti glume cu cei care va raspund la intrebari aici pe forum. Succes Luana!
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Nodel cerere de apel conform ncpc Ana_77 Ana_77 HRISTOS A ÎNVIAT! Doresc un model de cerere de apel conform NCPC pentru a putea solicita în instanță efectuarea unei expertize cu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare manyack manyack am cumparat un teren in suprafata de 0.81 ha in 26.06.2008 in baza la o \\" chitanta de mana\\" unde am trecut suma datele terenului si semnaturile vanzator ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva cr3eatza cr3eatza Buna seara, Am fost in crestere copil pana pe data de 8.02.2018 si cu data de 9.02.2018 am revenit la serviciu. Intorcandu-ma la serviciu mi s-a pus o ... (vezi toată discuția)