avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere 2015
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere 2015

va rog frumos,ziua de 24 ianuarie este oficial declarata zi nelucratoare?lucrez la ture de 24 ore,am lucrat pe 24.01,chiar daca a picat sambata,aveam dreptul la plata acestor ore(200%)?,,,mi s-a raspuns ca nu a aparut in monitorul oficial. daca da cum procedez sa-mi primesc banii?.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 15 Februarie 2015
Ziua de 24 ianuarie 2015 nu a fost zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Legiuitorii nostri nu au luat in considerare si modificarea Codului Muncii. Asadar, munca in ziua de 24 ianuarie 2015 are regimul unei munci in zilele de repaus saptamanal.

Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

Pentru munca lucrata in data de 24.01.2015, salariatul va beneficia:
- de o zi libera
- de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj paznic unitate scolara geoo83 geoo83 Orele de lucru ale paznicilor din scoala se face in ture 12/24 - 12 /48. Va rog sa -mi spuneti care este numarul orelor de liber cu care vor fi compensati ... (vezi toată discuția)
Buna ziua lucrez ca frigotehnist la o fabrica de inghetata unde ... giovanni lupo giovanni lupo buna ziua Lucrez ca frigotehnist la o fabrica de inghetata unde toata instalatia frigorifica are la baza amoniacul, in ture de 12 ore lucrate cu 24 libere ... (vezi toată discuția)
24 ianuarie mmarianne mmarianne Buna ziua, in ultimul timp s-a tot vehiculat ideea ca Presedintele Romaniei a semnat Decretul de stabilire a zilei de 24 ianuarie ca fiind sarbatoare legala. ... (vezi toată discuția)