avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine si cum calculeaza indicatorul social de referinta?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine si cum calculeaza indicatorul social de referinta?

CINE SI CUM CALCULEAZA INDICATORUL SOCIAL DE REFERINTA (500 LEI).
Cel mai recent răspuns: PETRUPOMPILIU , utilizator 17:14, 15 Februarie 2015
1. Indicatorul social de referinta (ISR) este stabilit prin Legea 76/2002 si poate fi modificat prin Hotarare de Guvern.

2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 5. În sensul prevederilor prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
...
IX. Indicatorul social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, denumit in continuare indicator social de referinta, reprezinta unitatea exprimata in lei la nivelul careia se raporteaza prestatiile banesti suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, acordate atat in vederea asigurarii protectiei persoanelor in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj, cat si in vederea stimularii anumitor categorii de persoane pentru a se incadra in munca, precum si a angajatorilor pentru a incadra in munca persoane in cautarea unui loc de munca .

Art. 33^1. Valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei.

3. Cititi si pe:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc ,dar cred ca guvernele care sau perindat din 2004 in coace mai ales MMPS au facut legi numai in folosul lor acelor de grup nu celor multi vedetii contractele de munca care se incheie pe perioade de (3,6,9,12) luni si indemnizatiile (75 la suta la presedinte si la altii )iar someri nu conteaza ca sunt multii iar ei pot trai cu 375+ 10 sau12 la suta ca am lucrat 20 de ani , noroc ca am mai lucrat
1. Asta-i alta problema care nu se dezbate aici, pe forum.

2. Noi discutam aici cum se aplica actele normative nu daca sunt bune sau nu.
Imi cer scuze, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare subventie ajofm - lipsa fonduri Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in baza art 85 din L76/2002 (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care ... (vezi toată discuția)
Dupa terminarea facultatii dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am o mica nelamurire. Anul acesta am terminat facultatea si abia dupa aproximativ doua luni mi-a venit adeverinta care atesta ca am terminat. Intre ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj floreaoctavian floreaoctavian Esti somer si in urma alegerilor esti ales consilier local. Indemnizatia de consilier este data in functie de participarea la sedinte,in luna. - Daca intr-o ... (vezi toată discuția)