Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa se faca asigurare medicala a membrilor de familie in cazul in care doar unul din soti e salariat si care lege reglementeaza acest lucru ? Concret,doar sotia lucreaza,iar desi de la locul ei de munca s-au trimis actele necesare,CAS refuza sa opereze asigurarea mea si a baiatului nostru[25 ani],pe motiv ca nu exista cadru legislativ in acest sens ! Va multumesc si va doresc o zi frumoasa !
Sotul poate fi coasigurat doar daca nu are munca si nici alte venituri (oricare ar fi ele, inclusiv 1 leu dobanda la un cont bancar ordinar); Copilul de 25 ani poate fi coasigurat (pana la 26 ani) doar daca urmeaza o forma de invatamant la zi, si nu are alte venituri.
Doar sotia lucreaza,eu nu am nici un venit din 2012 cand a dat faliment societatea la care lucram si nu am reusit sa ma mai angajez[58 de ani],iar fiul nostru a lucrat in Anglia,s-a imbolnavit si a fost operat acolo pe cord deschis[valva mitrala mecanica],dupa care a revenit in tara si nu are venituri,nici nu este apt de munca ! Care este legea care reglementeaza asigurarile de sanatate ? Va multumesc anticipat,o zi minunata !
Dvs. puteti fi coasigurat pe asigurarea sotiei, dar nu si baiatul, el ori munceste ori isi scoate certificat de incadrare intr-un grad de handicap, cum ca nu este apt de munca. [ link extern ]
Vedeti de la art.211 si urmatoarele.