avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare medicala pentru membrii familiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare medicala pentru membrii familiei

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa se faca asigurare medicala a membrilor de familie in cazul in care doar unul din soti e salariat si care lege reglementeaza acest lucru ? Concret,doar sotia lucreaza,iar desi de la locul ei de munca s-au trimis actele necesare,CAS refuza sa opereze asigurarea mea si a baiatului nostru[25 ani],pe motiv ca nu exista cadru legislativ in acest sens ! Va multumesc si va doresc o zi frumoasa !
Cel mai recent răspuns: lucyfer , utilizator 19:06, 16 Februarie 2015
Sotul poate fi coasigurat doar daca nu are munca si nici alte venituri (oricare ar fi ele, inclusiv 1 leu dobanda la un cont bancar ordinar);
Copilul de 25 ani poate fi coasigurat (pana la 26 ani) doar daca urmeaza o forma de invatamant la zi, si nu are alte venituri.

Dvs. unde va incadrati?
Doar sotia lucreaza,eu nu am nici un venit din 2012 cand a dat faliment societatea la care lucram si nu am reusit sa ma mai angajez[58 de ani],iar fiul nostru a lucrat in Anglia,s-a imbolnavit si a fost operat acolo pe cord deschis[valva mitrala mecanica],dupa care a revenit in tara si nu are venituri,nici nu este apt de munca ! Care este legea care reglementeaza asigurarile de sanatate ? Va multumesc anticipat,o zi minunata !
Dvs. puteti fi coasigurat pe asigurarea sotiei, dar nu si baiatul, el ori munceste ori isi scoate certificat de incadrare intr-un grad de handicap, cum ca nu este apt de munca.
[ link extern ]
Vedeti de la art.211 si urmatoarele.
Este vorba de Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
Multumesc mult,o seara frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate socela socela sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc pana la 2 ani cristina 1980 cristina 1980 Buna ziua, Sunt mama unui baietel de 1an si 7 luni.Copilul s-a nascut cu malfornatie la inima,este operat pe cord si are valva mitrala schimbata.In prezent ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)