avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire CCC pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire CCC pana la 2 ani

Buna ziua,

Sunt mama unui baietel de 1an si 7 luni.Copilul s-a nascut cu malfornatie la inima,este operat pe cord si are valva mitrala schimbata.In prezent este incadrat la gradul de handicap cel mai ridicat.Am decis sa-mi prelungesc concediul de maternitate pana la 3 ani.Ideea este ca nu stiu care sunt procedurile.Daca ma poate ajuta cineva cu ceva informatii,mai exact,ce trebuie sa fac dupa ce se incheie concediul de maternitate de 2 ani si ce drepturi am.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina 1980 , utilizator 15:08, 26 Februarie 2010
Certificatul care atesta gradul de handicap il depuneti la Agentia locala pentru prestatii sociale pentru prelungirea acordarii indeomizatiei si la angajator depuneti o cerere la care atasati certificat handicap copil.

Multa sanatate!
Va multumesc mult pentru raspuns,as dori sa stiu cand se depun aceste acte.Dupa terminarea celor 2 ani de concediu sau mai devreme?
1. Cei de la Agentia de Prestatii Sociale nu au de unde sa stie starea de sanatate a copilului asa ca trebuie sa faceti demersurile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului.
2. Puteti sa incepeti de acum pentru a avea timp sa strangeti documentele necesare.
3. Dvs. sunteti in concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani, nu in concediu de maternitate!
Va multumesc mult pentru raspunsuri.O zi frumoasa!
cristina 1980 a scris:

Buna ziua,

Sunt mama unui baietel de 1an si 7 luni.Copilul s-a nascut cu malfornatie la inima,este operat pe cord si are valva mitrala schimbata.In prezent este incadrat la gradul de handicap cel mai ridicat.Am decis sa-mi prelungesc concediul de maternitate pana la 3 ani.Ideea este ca nu stiu care sunt procedurile.Daca ma poate ajuta cineva cu ceva informatii,mai exact,ce trebuie sa fac dupa ce se incheie concediul de maternitate de 2 ani si ce drepturi am.Va multumesc!

Drepturile pe care le aveti dumneavoastra in prezent privind indemnizatia se mentin , iar copilul ia in continuare alocatia de 200 de lei. Ar trebui sa stiti ca , in cazul copiilor a caror handicap se mentine si dupa virsta de 3 ani se poate face cerere de concediu pt ingrijirea acestui copil pina la 7 ani, dar se diminueaza indemnizatia de care beneficiati .

Alte discuții în legătură

Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate socela socela sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Prelungire maternitate Ballok Mihaela Ballok Mihaela Buna ziua. Ma aflu in concediu de crestere a copilului din 2017. Nastere gemelara. Una dintre fetite a suferit o interventie chirurgicala pe cord ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc si indemnizatie copil cu handicap usor brawnie brawnie Buna ziua Am o problema privind prelungirea CCC si a indemnizatiei pana la 3 ani pentru copil incadrat in grad de handicap usor. Copilul implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)