avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decont TVA gresit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decont TVA gresit

La sfarsitul lunii decembrie am contabilizat un bon de combustibil, care a fost achitat cu cardul. La data respectiva nu stiam ca acel bon a fost achitat cu cardul, motiv pt. care l-am achitat din avans de trezorerie. Mentionez ca firma este cu tva la incasare, astfel ca tva-ul aferent acelui bon a fost preluat in decontul de TVA ca taxa dedusa.
In luna ianuarie am vazut ca plata bonului aparea in extrasul de cont din ianuarie, deci nu aveam drept de deducere pt. tva-ul aferent bonului respectiv; decontul de tva trim. IV este gresit.
Va trebui sa sterg plata respectiva din luna decembrie si sa o inregistrez corect in ianuarie.
Problema este cum voi face corectia decontul de tva?
Fac cerere de corectie la decont sau trec pe regularizari (cu minus) in trimestrul urmator?
Cel mai recent răspuns: simina_anca , utilizator 18:36, 15 Februarie 2015
Treceti pe regularizari.
Pai aici ma incurc:
- daca sterg plata aferenta lunii decembrie si o inregistrez corect in ianuarie, o sa am diferenta intre decont si rulajul lui 4426 (la decembrie)
- daca las inregistarea gresita in decembrie, cum inregistrez in ianuarie?
- daca fac corectie la decont va trebui sa astept aprobarea corectiei pt. a putea depune bilantul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura primita cu intarziere niko 94 niko 94 Am primit o factura din luna Noiembrie abia acuma, ce ar trebui sa fac, sa o inreg in conta. in Decembrie, dar in Decont unde sa o trec la regularizari rd.25 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cheltuieli nedeductibile la care s-au dedus tva carmen-pana carmen-pana Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema si nu stiu cum sa procedez corect: am inregistrat in cursul anului 2013 doua facturi ce contineau cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Declaratia d.394 pricope_ciprian pricope_ciprian Buna ziua Am o nelamuririre , bonurile de combustibil se introduc in cadrul declaratiei D394 si daca se mai deduce tva-ul. (vezi toată discuția)