avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala

Buna seara
In urma deconectarii de la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica , fara avizul operatorului, Serviciul de Control Urban m-a anuntat sa ma prezint pentru plata amenzii contraventionale pentru nerespectarea reglementarilor in vigoare. Lucrarile de deconectare au fost facute la data de 12 august 2o14 - pe care pot sa dovedesc cu proces verbal de receptie tehnica. Instiintarea referitoare la amenda am primit-o vinerea-13 februarie 2o15, in cutia postala, fara stampila postei. Intrebarea mea este, daca pot invoca prescriptia , avand in vedere ca OUG 195 din 2oo2 in art. 13 alin. 1 prevede ca aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. In cazul meu s-au implinit cele 6 luni.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 08:45, 16 Februarie 2015
OUG 195/2002 are ca obiect circulația pe drumurile publice. ce legătură are asta cu situația dumneavoastră?
OUG 195 din 2oo2 in art. 13 alin. 1 prevede ca aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei

Atentie sporita deoarece OUG 195/2002 republicata , a fost actualizata prin OUG nr. 63/2006 si se refera strict la circulatia pe drumurile publice,iar dispozitia mentionata de dvs ,in OUG nr 63/2006 are continutul

(1) Art. 13 Autovehiculele si remorcile se inmatriculeaza permanent sau temporar la autoritatea competenta in a carei raza teritoriala proprietarii isi au domiciliul, resedinta ori sediul, in conditiile stabilite prin reglementarile in vigoare.
Aveti dreptate, scuze :) am vrut sa scriu Ordonanta 2 / 2001
dacă ați primit-o pe 13.02 înseamnă că ea a fost aplicată înainte de 12.02, deci înainte de prescriere.
Dar nu exista nici un proces verbal de constatare a contraventiei, oricum nu si semnat de mine. Nu s-a deplasat nimeni la locuinta mea sa constate contraventia. Am primit numai o instiintare sa ma prezint la serviciul respectiv pentru plata amenzii.

Alte discuții în legătură

Pot fi sanctionat de doua sau mai multe ori pentru aceeasi contraventie in decurs de 6 luni? Vladimir50003 Vladimir50003 Salut, Am primit acum 2 zile urmatoarea recomandata. In conformitate cu prevederile art 39 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, ... (vezi toată discuția)
Si avertisment si amenda? gnr gnr azi am luat un radar aveam 69km in localitate si sunt confuz mi-a spus ca imi da 2 puncte de penalizare s avertisment pe procesul verbal scrie avertisment dar ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea amenzii cu munca in folosul comunitatii san24c san24c In cazul unui proces-verbal de contraventie,intocmit la data de 20.02.2005,unei persoane fizice de catre agentul de politie,in temeiul OUG 195/2002,daca ... (vezi toată discuția)