avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... si avertisment si amenda?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

si avertisment si amenda?

azi am luat un radar aveam 69km in localitate si sunt confuz mi-a spus ca imi da 2 puncte de penalizare s avertisment pe procesul verbal scrie avertisment dar mai jos scrie si ceva de puncte amenda in valoare de 180 lei! se poate???
Cel mai recent răspuns: gnr , utilizator 23:06, 18 Aprilie 2010
Va recomand sa cititi OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile public, actualizata prin OUG nr. 63/2006
Amenda si avertismentul sunt sanctiuni contraventionale principale. Organul constatator al contraventiei nu poate aplica decat o sanctiune principala.

Art. 5 - OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
(1) Sancţiunile contravenţionale sunt principale şi complementare.
(2) Sancţiunile contravenţionale principale sunt:
a) avertismentul;
b) amenda contravenţională;
c) prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
(...)
(7) Pentru una şi aceeaşi contravenţie se poate aplica numai o sancţiune contravenţională principală şi una sau mai multe sancţiuni complementare.
Gabriela Pintea a scris:

Amenda si avertismentul sunt sanctiuni contraventionale principale. Organul constatator al contraventiei nu poate aplica decat o sanctiune principala.

Art. 5 - OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
(1) Sancţiunile contravenţionale sunt principale şi complementare.
(2) Sancţiunile contravenţionale principale sunt:
a) avertismentul;
b) amenda contravenţională;
c) prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
(...)
(7) Pentru una şi aceeaşi contravenţie se poate aplica numai o sancţiune contravenţională principală şi una sau mai multe sancţiuni complementare.

Contestati la instanta competenta procesul verbal de contravcentie in virtutea textului de lege citat de distinsa d-na consilier.
Verificati daca in procesul verbal mai exista si alte motive de nulitate dintre cele prevazute la art.16 si 17 din UG nr.2/2001
dar de ce scrie acolo 2-3 puncte de amenda in valoare de 180 lei asa scrie sub avertisment...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Punctele avertisment si amenda ContSters40598 ContSters40598 Punctele primite printrun p-v (pentru depasirea vitezei regulamentare...aparat radar)cat timp raman? La cat timp dispar din evidentele Politiei...sau...nu stiu ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal incomplet taticu100 taticu100 Buna ziua! Intr-un PV de contraventie (circulatie) agentul scrie: 1) - faptele sunt prevazute de art.101/3/a din OUG195/2002 ( art.care prevede ... (vezi toată discuția)
Contestare pv politia rutiera cristicarnisca cristicarnisca Buna seara Este primul meu subiect pe care il deschid (pana acum am fost doar cititor)dar nevoia ma face sa apelez la D-voastra. De curand am fost oprit de ... (vezi toată discuția)