avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare PV politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare PV politia rutiera

Buna seara
Este primul meu subiect pe care il deschid (pana acum am fost doar cititor)dar nevoia ma face sa apelez la D-voastra.
De curand am fost oprit de politie si sanctionat printre altele(telefonul mobil pe care il aveam in mana) si cu retinerea permisului pt fapta prevazuta la art 101/3/d (intrare pe contrasens,fapta generata de modificare marcajelor unei intersectii).
Problema cu care sunt nelamurit este ca pe PV apare in acelasi timp si avertisment pt 101/3/d, dar si sanctiune pentru aceasta fapta sanctionata de art.98/c, si complementar retinerea permisului dar nu si puncte de amenda si penalizare(ar fi trebuit 6).Sunt doua tipuri de sanctiuni pt aceeasi fapta?
Precizez ca nu am semnat PV si vreau sa-l contest.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:36, 31 August 2009
Avertismentul este sanctiune principala.
Pentru una si aceeasi contraventie se poate aplica numai o sanctiune contraventionala principala si una sau mai multe sanctiuni complementare (art. 5, alin. 6 din O.G. nr. 2/2001).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută in clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvarşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
d) circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor in care se efectuează regulamentar manevra de depăşire.


Art. 108. -
(1) Săvarşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe langă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
a) 2 puncte de penalizare pentru săvarşirea următoarelor fapte:
2. folosirea telefoanelor mobile in timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip "maini libere";

Deci, doua contraventii, doua sanctiuni.
va multumesc pentru raspuns
nelamurirea mea nu este pt sanctiunea pt telefon.Este pentru sanctiunea pentru 101/3/d (contrasens) pentru care pe acelasi PV am primit si avertisment scris dar si sanctiune cu suspendarea permisului dar nu si punctele de penalizare si amenda aferente.
din acest punct de vedere pot contesta PV-ul?
Ati primit o sanctiune principala - avertismentul,- si una complementara.
Vreti sa contestati procesul verbal pentru ca nu ati primit puncte de penalizare si amenda? :O

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
sincer chiar nu mai inteleg:stunned:
de ce conform PV (scriu exact ce scrie)
Fapta savarsita este prevazuta de art...101/3/d din OUG195/2002 si sanctionata de art. 98/c
Avertisment pentru 101/3/d si imi retine permisul
Ce rost mai avea avertismentul
Avertismentul nu este o atentionare ?

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita a faptei, nulitate proces verbal de contraventie cyan cyan Incadrarea gresita a faptei savarsite poate conduce la nulitatea procesului verbal de contraventie? In rubrica \"fapta savarsita este prevazuta de art ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal incomplet taticu100 taticu100 Buna ziua! Intr-un PV de contraventie (circulatie) agentul scrie: 1) - faptele sunt prevazute de art.101/3/a din OUG195/2002 ( art.care prevede ... (vezi toată discuția)
Cer o lamurire intr.un caz de sanctionare legat de poliția rutiera. ... Florin Chirila Florin Chirila Cer o lamurire intr.un caz de sanctionare legat de poliția rutiera. M.am trezit acum 3 luni cu o amenda acasa de 15 puncte pentru necomunicarea datelor si cu ... (vezi toată discuția)